Xiaomi Mi M365 elektromos roller kicsomagolás, első benyomások


Hozzáadva: 2020. Május 21. Megtekintve: 337

Egyre nagyobb szerepet kapnak a városi közlekedésben az elektromos eszközök. Személyes véleményem az, hogy egy elektromos roller beszerzése az első lépések között kell hogy legyen azoknak, akik szeretnének környezettudatosan élni. Sokat böngésztem az internetet keresvén hogy milyen eszközt vásárolják. Számtalan YouTube videó megnézése után úgy döntöttem hogy a Xiaomi Mi M365 elektromos rollert választom. Róla szeretnék most nektek írni egy rövid bemutatót.

Eleinte kicsit szkeptikus voltam a márkával kapcsolatban hiszen amint talán már láthattátok a programozós leírásokban elég sokat használnak Mac-et, Apple termékeket és a Xiaomi az egyik legnagyobb konkurensei a cégnek.


Mivel az Apple nem gyárt elektromos rollert (még), úgy gondoltam nem döntök rosszul ha egy ilyen kínai mega cég termékét választom. Egy jópár évvel ezelőtt, amikor még a Józsefvárosi kínai piacon vásároltuk kommunista nagytestvérünk termékeit mindenki a gagyit asszociálta a Made in China-val. Úgy gondolom ez a kép fokozatosan változik és a kínaiak is egyre jobb minőségű termékeket gyártanak. Az egyik legjobb példa erre hogy innovációban is erősödnek ázsiai barátaink úgy határoztam tehát kipróbálom a Xiaomi Mi M365 elektromos roller.

A koronavírus lecsengése idején döntöttem el hogy megvásárolom ezt a terméket és a mozgolódás még mindig kicsit nehézkes volt ezáltal az internetes vásárlás mellett döntöttem. Kicsit furcsának tartottam, hogy a Xiaomi weboldalán nem lehetett bankkártyával fizetni csak utánvéttel. Azért persze ez valamilyen szinten biztonságérzetet is adott hiszen ha nem hozza ki a postás nem kell kifizetnem a terméket. Természetesen itt a cél nem az volt, hogy a postás ne hozza ki, hanem az hogy minél előbb fel tudják pattanni az elektromos rollerre és körbe tudják egy kicsit nézni a városban.


Meg is rendeltem tehát a cég weboldalán az elektromos rollert és azt írták, hogy egy pár napon belül kiszállítják. Az első egy napban nem történt semmi a rendelésemmel, ekkor elkezdtem egy kicsit nyugtalankodni és írtam neki egy emailt. Erre megközelítőleg 24 órán belül válaszoltak, azt írták hogy átadták a DHL futárnak a terméket. Innentől kezdve már majdnem száz százalékig biztos voltam benne, hogy megérkezik az elektromos roller, és valóban az elkövetkezendő 48 órán belül csöngettek az ajtón, átadtam a pénzt és már ki is bonthattam nappalimban a frissen vásárolt elektromos rollert. A kételkedőknek illetve azoknak akik szeretnék egy kicsit jobban megismerni a Xiaomi Mi M365 elektromos rollerrel, képekkel is dokumentáltam a kicsomagolás eseményét ezeket szeretném most a lentiekben bemutatni.


A DHL szépen fekete fóliába csomagolta a kartondobozt amely az elektromos rollert tartalmazta:


A DHL ilyen fekete fóliába csomagolja a Xiaomi Mi M365 elektromos rollert.

Miután ezt lebontottam róla, előtérbe került a Xiaomi Mi M365 elektromos roller kartondoboza és így olló segítségével ügyesen felnyitottam:


Az elektromos roller doboza felnyitás előtt.

Az elektromos roller előbányászássa a dobozból nem túl nehéz feladat, nincs agyoncsomagolva. Nagyjából így néz ki amikor kivesszük a dobozból és egy kicsit összepattintgatjuk a doboz tetején látható utasítások alapján:


A Xiaomi Mi M365 elektromos roller első megjelenése.

A többi képen mutatom azt a nyaki részt, amelyet össze kell pattintani a hátsó fémkar mozgatásával:


A hátsó fémkar, amellyel össze kell pattintani a nyakat.

Amennyiben egy kicsit tovább kutatunk a dobozban láthatjuk, hogy a kínaiak mellékeltek nekünk két pótgumit is, ami egy kicsit aggodalomra adott okot. Jobban szerettem volna egy tömör kerekű rollert, de úgy néz ki ez nem kívánság műsor volt.


Megtaláltam a roller pótkerekét is, defektre lesz jó.

Láttam hogy belső is van a gumikerekekhez csatolva, úgy gondolom majd ezzel lehet megoldani hogyha neadjisten defektet kapnék.


Erősen gondolkozom tehát azon a magánakció melynek keretében defektmentesítem a kerekeket, bár ezt még nem tudom pontosan melyik üzletben fogom kivitelezni. Láthatjátok továbbá, hogy nyilván töltő is jár a rollerhez, valamint egy csavarbehajtó kulcs is, amelynek segítségével a kormány fenti részén lévő 4 darab csavart kell behajtani a végső preciziós összeszereléshez.


Amivel egy kicsit sok időt eltöltöttem az a 4 darab csavar megkeresése volt, de a lenti képen láthatjátok hogy ez a kormányra van felerősítve. Ezt kell levágni, ezt a négy csavart kell becsavarni és tulajdonképpen készen is vagyunk.


A 4 darab csavar, amit a nyakba kell behajtani.

Felállítottam tehát a rollert, kitámasztóra tettem, az alábbi képen látható módon a töltőt bedugtam a falba és az elektromos csatlakozó a Xiaomi Mi M365 elektromos roller alsó részén található. Ide kell bedugni az elektromos áramot. Arra figyeljetek, hogyha a gumi borítást, amely az elektromos csatlakozón található nagy erővel rántjátok meg, az könnyen leszakadhat, mint ahogy ez az én esetemben meg is történt.


A Xiaomi Mi M365 elektromos roller töltés közben. Növeljük a hatótávolságot.

Ha jól értelmeztem innentől fogva egy erőset töltéssel ami néhány percet, maximum 1 órát vesz igénybe, hiszen az én rollerem mondjuk 73 %-os töltöttségi szinttel érkezett már használhatjuk is az eszközt.


Érdemes egyébként a cég telefonos alkalmazását letölteni, hiszen ennek segítségével különböző információkat kaphatunk elektromos a Xiaomi Mi M365 elektromos rollerről, illetve le is tudjuk azt zárni, hogyha Bluetooth kapcsolat segítségével csatlakozunk a rollerhez. A lenti képen látszik a töltöttségi szint, a sebesség és a megtett távolság is. Izgatottan várom a roller hatótávolságának tesztelését is!


A Xiaomi Mi M365 elektromos roller telefonos alkalmazása.

Ami fontos, hogy ez nem jelent teljes védelmet, hiszen hogyha valaki megemeli a rollert és úgy kezd el vele sétálni, akkor minden gond nélkül el tudja tőlünk tulajdonítani. Ha viszont rá szeretne állni és el szerette vele indulni akkor nem tud hiszen ez a szoftveres funkció blokkolja a Xiaomi Mi M365 elektromos roller mozgását.


Illusztráció: freepikHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top