Új szereplők a bitcoin bányászat piacán


Hozzáadva: 2020. Június 11. Megtekintve: 225

Kína sok területen világelső. Így volt ez a bitcoin bányászati hashrátájával is. 2019 szeptemberétől 2020 áprilisáig a Kína által elfoglalt hashráta 75.63%-ról 65.08%-ra csökkent. Mindeközben az USA hashrátája 4.06%-ról 7.24%-ra nőtt. A megközelítőleg fél éves periódusban azt látjuk, hogy a kínaiak kvázimonopóliuma gyengül és a világ többi országaiban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bitcoin bányászat.


Az idei év kezdetével egyre több amerikai cég kezd bitcoin bányászattal kapcsolatos üzletekbe írja a japán coinpost.jp. Februárban a SBI Holdings leányvállalata a SBI Crypto hivatalos közleményében szerepel a bitcoin bányászat megkezdése Texas államban. Ezek mellett egy New York államban lévő elektromos erőmű is bitcoint kezdett el bányászni és állítólag pozitív a mérlege.


Kínában főleg Sichuan tartományban találhattunk sok bitcoin bányát, de a kínai állam az utóbbi időben inkább a betiltás mellett teszi le a voksát és a kínai Bytepool bányapool is úgy döntött, hogy felszámolja tevékenységét.


A coinpost jelentése alapján látszik az is, hogy az egyik poszt-szovjet tagállam, Kazahsztán is megjelent a bitcoin bányászati piacon. 2019 szeptembere óta az ország által képviselt hashráta megközelítőleg 3-szorosára nőtt és jelenleg 6.17%-on járnak.


Kazahsztán egyébként tavaly óta fontolgatja a bitcoin bányászatával kapcsolatos szabályzók megváltoztatását, tennék ezt a bányászok kedvére. A tervezett intézkedések alapján A Bitcoin bányászatából származó jövedelmeket nem adóztatnak meg. A bányászatot technológiai folyamatnak tekintik és nem vetnének ki adót akkor, amikor a bitcoint valós valutára váltanánk át a bányászok.


A kazahsztáni kormány meglehetősen pozitívan áll a Bitcoin bányászatához és a bloklánccal kapcsolatos technológiák fejlesztését is támogatja. A bányászathoz, mint tudjuk sok elektromos energia szükséges és ezt a kazahsztáni kormány különösen alacsony áron szolgáltatnak a bányászoknak.


Az egyik legnagyobb Bitcoint bányászattal foglalkozó cég, a Bizfury Japánban elsőként hozna létre Bitcoin bányászati alapot a hivatalos bejelentések szerint. Ők jelen vannak Kazahsztánban is és további befektetéseket szeretnének majd indítványozni.


A TokenInsight elemzése szerint pozitív irányt vettek az olyan bitcoinból származtatott kereskedelmi derivatívák fejlesztése is, amelyek a bányászathoz használt különböző technológiákat vennék alapul.


Azt is látjuk továbbá, hogy ha májusban bekövetkezett megfelezés következtében sok olyan régi bányagéptől kell megszabadulni a bányászoknak, amelyet a kialakult új környezetben már nem lehet használni. Ebből következik az is, hogy a 2020-as év a bitcoin világban nagy változásokat hoz el. Ez azt jelenti, hogy a hatékony bányászathoz a technológiák megújítására is szükség lesz majd.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top