Tíz Bitcoin ATM a prágai metróban


Hozzáadva: 2020. Augusztus 20. Megtekintve: 77

A világ egyik legnagyobb Bitcoin ATM-ekkel foglalkozó vállalkozása a General Bytes, tíz kriptovaluta automatát üzemeltet fel a prágai metrómegállókban. Európa ötödik legforgalmasabb metróhálózatában, az ingázók tömegeinek már lehetősége van több helyszínen digitális tőkéhez hozzáférniük.


1. General Bytes tíz Bitcoin ATM-e a prágai metró több pontján


A prágai központú General Bytes tíz kriptovaluta automatát állított fel a prágai metróhálózatban. Ezt a közlekedési formát naponta több, mint 1,6 millióan használják Prágában, ezzel ők az egyik legforgalmasabbak Európában.


A következő megállókban lelhetjük fel az ATM-eket: Můstek, Nádraží Veleslavín, Dejvická, Florenc, Černý Most, Zličín, Pankrác, Flora, Skalka, és Hlavní Nádraží.


Az új gépek valószínűleg hasznosak lesznek majd a térségben, hiszen Prága virágzó kriptovaluta központnak számít, ezenfelül a mostanában itt is rengetegen kezdtek el érdeklődnek e téma iránt. Például Prága ad otthont a Crypto Anarchy Institute-nak és a Paralelní Polis-nak és más, a General Bytes-hoz hasonló vállalkozásnak.


2. General Bytes gyártotta a világ bitcoin automatáinak 27%-át


A cseh kormány viszonylag lazán kezeli a kriptovaluták kérdését, és jogilag semmilyen korlátozást nem vezettek be rájuk nézve és nem definiálták őket valutaként vagy áruként, mint más államok.


Jóllehet a témával jelenleg is foglalkozik a cseh adóhatóság és a Cseh Nemzeti Bank is kiadott egy “Ne félj a Bitcointól” című tanulmányt.


A jól ismert online kereskedelmi platform az Alza engedélyezte a kriptovalutával történő fizetést az oldalukon, illetve 2 bitcoin ATM-et is telepített a cég bemutatótermébe. A csehek legnagyobb enegiaszolgáltatója a Pražská Plynárenská is bejelentette, hogy elfogadja a bitcoint, mint fizetőeszközt.


3. A térség legtöbb virtuális valuta ATM-ét a General Bytes tudhatja magáénak.


A General Bytes az oldalon, ahol az új automaták felállításáról is hírt adott, egy bemutató videón keresztül ismerteti a BATM2 helyes használatát.


Image by Jan Vašek from PixabayHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top