Rövid útmutató Dél-Korea kaszinóiparához


Hozzáadva: 2020. Augusztus 03. Megtekintve: 147

Ha a nyugati világhoz hasonlítjuk, a koreaiak sokkal konzervatívabbak, különösen ha szerencsejátékról van szó. Ebből kifolyólag érdemes észben tartanod, hogy ez az egyik olyan ország, ahol szigorú törvények és szabályozások vonatkoznak a helyiekre, és illegálisnak is tartják a dolgot.


Még így is megértik, hogy ez egy olyan jövedelmező üzlet és ipar, amely jelentős bevételekkel kecsegtet. Ez a fő ok, amiért Dél- és Észak-Koreában is vannak kaszinók, de bizonyos szabályozások mellett.


A 2018-as Téli Olimpia idején a világ minden tájáról érkező emberek Dél-Koreát tekintették az egyik technológiailag leginkább fejlett országnak a világon.


Ez alatt az idő alatt a szerencsejáték-ipar (카지노사이트 추천) csúcsot döntött, különösen, mivel a legtöbb kaszinó csak a külföldiek számára van fenntartva.


A fő különbség Dél-Korea és más nemzetek között, hogy bár engedélyezett a kaszinók üzemeltetése, de csak a külföldiek számára, és a helyiek nem élvezhetik őket ugyanúgy.


Ez vitát generált a szabályozásokkal kapcsolatban, mivel az egy különös helyzet, hogy a turisták szerencsejátékozhatnak, a helyiek pedig nem. A legjobb módja ennek a megértéséhez, ha megnézzük a szerencsejáték helyzetét, és a jelenlegi szabályozásokat.


1. A dél-koreai szerencsejáték háttere


Mindenképpen érdemes észben tartanod, hogy a hajóversenyzés, kerékpározás, lóversenyek és a lottó mind legális formái a fogadásoknak és szerencsejátéknak ebben az országban.


Ugyanakkor a kaszinók látogatása szigorúan tilos, és a helyiek akár három éves börtönbüntetést is kaphatnak, ha játszanak a turistakaszinókban.


Ezzel egyidőben, ha egy állampolgár külföldön szerencsejátékozik, akkor is vádakkal nézhet szembe a hazatérésekor.


Ezeket a vádakat nehéz meghatározni, de az igazságszolgáltatás szerint együttműködnek a szomszédos országokkal, így a koreaiaknak gyakorlatilag lehetetlen szerencsejátékban részt venniük.


Dél-Korea határain belül 23 szárazföldi kaszinó található, és csak egy, a Kangwon Casino engedélyezi a helyiek számára a játékot. Ugyanakkor, ez egy síelős üdülőterület mellett található, ami igencsak drága, és szinte elérhetetlen a legtöbb koreai számára.


Egy, a szerencsejáték problémáit vizsgáló kutatás szerint az átlagos koreai állampolgár háromszor akkora eséllyel szenved függőségtől, mint más országok lakói.


Egy másik ellentmondásos szempont a dualitás a szerencsejáték negatív nyilvános megítélésével, ami generációk óta beleágyazódott a társadalomba. A kormánynak ezen eredmények alapján kell kezdenie valamint a problémákkal.


2. Online szerencsejáték


Tartsd észben, hogy ahogy a fizikai kaszinók, úgy az online játékok is illegálisak, a kormány pedig próbál olyan politikát folyatni, amely aktívan ellenőrzi a polgárokat és helyieket.


A Nemzeti Hírszerzési Szolgálat jelentései szerint Észak-Korea online szerencsejátékos oldalakat hozott létre a dél-koreai játékosoknak célozva, akárcsak a malayziai és kínai társaik. Ez a konkrét bevétel erősíti a nemzeti gazdaságot.


Ugyanakkor az internet létezése lehetővé tette a lakosoknak, hogy nemzetközi cégeket használjanak, akik megengedik, hogy játsszanak, az eladók szerint pedig ezek a játékok legálisak.


Az ötlet az, hogy különböző játékokat sokféle zenével és filmmel álcáznak, hogy elkerüljék az átlátszóságot és a jogi problémákat.


Ugyanakkor a játék és a regisztráció problémás, mivel a kormány aktívan dolgozik ezeknek az oldalaknak a letiltásán, és a sebesség olyan mértékű lecsökkentésén, hogy már ne lehessen kényelmesen játszani.


Ez a fő oka, hogy miért használ a legtöbb ember virtuális privát hálózatokat vagy VPN-eket, hogy egy álcázott és különböző helyszínről érhesse el a nemzetközi szerencsejáték oldalt.


Természetesen találhatsz olyan online szolgáltatókat is, amelyek az országon belül találhatóak. Ezek továbbra is perelhetőek az állam számára, és volt néhány példa leállításokra, ahol a szerencsejáték szolgáltatók elbuktak.


3. Dél-Koreának legalizálnia kéne a szerencsejátékot?


A fő ötlet a szabályozás mögött, hogy lehessen szabályozni az ipart, és hogy tudni lehessen, mi történik. Ugyanakkor ez egy jövedelmező üzlet, a bevételek pedig elérhetik a legnagyobb gyárakét és iparágakét.


Például az Egyesült Királyságban az éves szerencsejáték-bevétel elérte a tizenöt milliárd fontot, ami csak egyharmada az online megfelelő értékének. Az ipar több, mint tízezer munkahelyet biztosít az Egyesült Királyságban, az adóbevételek pedig támogatják a gazdaságot.


A pontot az teszi fel az i-re, hogy a brit kormány bevezette a felelősségi adót, amit csak a kaszinóknak és a szerencsejátékos weboldalaknak kell fizetnie. Emiatt minden egyes, az iparágban működő cégnek a bevétel egy megadott részét egy alapítvány számára kell kifizetnie.


Ezek az alapítványok hatékonyan tudják segíteni a társadalmat a legalsóbb szintektől. A pszichológiai nézőpont, amiben a dél-koreaiak sokkal könnyebben alakítanak ki függőségeket, a kormány által hozott szigorú törvényeknek köszönhető.


A legtöbb szakértő azt mondja, hogy a kaszinók megnövelt elérhetősége és reklámja csökkentette az amatőr és fiatal részt vevőket, és csak felnőtt közönséget vonzott be.


Ugyanakkor a jogi rendszernek tartalmaznia kell oktatást, amely bemutatja az ezzel járó veszélyeket az emberek számára, ami sokkal jobb megoldás, mintha a szerencsejátékozókat kiközösítettnek tekintenénk.


Egy másik példa az USA, de a szabályozások eltérőek, mert Las Vegason - amely egy szent hely a szerencsejátékosok számára – kívül a többi államban korlátozott szabályozások vannak.


Ugyanakkor egy nyilvános konszenzus szerint ez rövidesen változni fog, mert a piac megnyílik más államok számára is.


Ebből kifolyólag megállapíthatjuk, hogy a dél-koreai törvények bizonyos képmutatást tartalmaznak, mivel a helyiek nem léphetnek be kaszinókba, de fogadhatnak hajóversenyekre, lóversenyekre, és lottózhatnak is.


Másfelől a külföldieket buzdítják a táblajátékok használatára, míg a helyiek nem tehetik ezt meg, sem belföldön, sem külföldön.


Természetesen kivéve azt az egy helyet, ami pár éve nyílt meg, és sokkal jelentősebb a bevétele, mind mindent más kaszinónak együttvéve.


Sokkal jutalmazóbb a társadalmi béke és perspektíva szempontjából, ha legalizálják a szerencsejátékot, és érvényes szabályozást hoznak, amely biztosítja mind a vendégeket, mind a tulajdonosokat, hogy mindkét oldal nyerhessen vele.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top