Részletes áttekintő Dubairól


Hozzáadva: 2020. Május 24. Megtekintve: 194

Dubai az egyik legreprezentatívabb külföldieket összegyűjtő olvasztótégely. Hiszen hogyan is lehetne más, amikor lakosságának a 80 százalékát betelepülők adják. Azok akik nem helyi vállalkozásokkal foglalkoznak lehet, hogy egyszer sem találkoznak emirátusi emberrel.


De miért is ennyire népszerű Dubai?


Biztosan mindenki tudja, hogy Dubaiban nem kell jövedelmünk után adót fizetni és ez egy erős csábító erő.


A luxus szinten kivitelezhető életmód pedig talán még ennél nagyobb csábítást jelent. A lehetőségek hatalmas tárházából választhatsz, amikor felsőkategóriás apartmanokat keresel a világ legmagasabb épületeiben, jachton szervezett összejöveteleken vagy éjszakai partikon szeretnél részt venni. És ez nem minden.


Az élet Dubaiban a technológia köré épül ez pedig futurisztikus elemekkel van fűszerezve. Olyan mintha Las Vegasban lennénk csak nincsenek kaszinók.


Annak ellenére, hogy Dubait 1833-ban alapították a fő gazdasági fordulópont a 70-es években történt, amikor is felfedezték a helyi olajat. Azóta a város hihetetlen sebességgel nő, felveszi a versenyt más metropoliszokkal is. Gyakran a Közel Kelet Hong Kongjának nevezik, bár valószínűleg nincs annyi fekete üzlet, mint az igazi Hong Kongban.


Az Egyesült Arab Emírségek hét emirátusból épül fel. Dubai ezek közül viszont gyakran önmagában szerepel a pódiumon.


Ami viszont biztos, hogy Dubaiban soha az életben nem juthatunk állampolgársághoz.


Még akkor sem, ha számtalanszor megújítottad tartózkodási engedélyed, eltöltöttél már több évtizedet Dubaiban. Ne próbáld meg magadat dubainak hívni.


Az év mely szakasza az, amikor Dubaiba érdemes látogatni?


Ha valaki Dubaiba megy, a sivatagba megy. Számoljunk az extrém hőmérsékleti viszonyokkal, főleg nyáron.


Május és szeptember között meg ne próbáljunk Dubaiba utazni! Ekkor olyan magas a hőmérséklet, hogy a helyiek is épphogy csak kilépnek házukból és már rohannak gépjárműveikhez, hogy eljussanak következő légkondicionált pontig.


Sok külföldi elhagyja ezekben a hónapokban Dubait a magas hőmérséklet miatt és te is jobban teszel ha követed őket!


Tudjuk azt is, hogy Dubaiban szinte sohasem esik az eső és gyakoriak a homokviharok.


A homokviharok miatt csökkenhet a látótávolság, van hogy nehéz lélegezni és durvább esetekben a repülőtér is leállhat. Dubai legjobb kerületei


Dubai kerületeit nem lehet pontosan definiálni. A városban nem léteznek címek. Ezáltal egy postai csomag kiszállítása rémálom. Ha megnézed a város történelmét, láthatod hogy sok kerületet hoztak létre változó színvonalú infrastruktúrával.


Nézzük a belvárost. Itt annyi kávézó, étterem, éjszakai szórakozóhely és kiszolgálóegység van, hogy ha odaköltözünk tulajdonképp ezt sosem kell elhagynunk.


A Marinának hívott rész szinten a legnépszerűbb negyednek tekinthető. Itt nemcsak jachtunkat köthetjük ki, hanem akár lakásunkat is berendezhetjük. Ki lehet sétálni a vízpartra, elmerengni a látványban és élvezni a számtalan kávézó nyújtotta lehetőségeket a közeli parti szakaszon. Ez egy olyan rész a sok közül, ahol a külföldiek és a helyiek keverednek tehát ha ilyet keresel válaszd a Marinát!


A mesterséges Palm Jumeirah a luxus legmagasabb fokát képviseli és a város legdrágább részének tekintett tekintjük.


Valószínűleg képen láttad már a pálmafa alakú szigeteket. Itt számtalan luxus minőségű ingatlan közül válogathatunk.


Egy négyágyas öt fürdőszobás villa egy évre megközelítőleg 35 millió forintba kerül ha ki szeretnénk azt bérelni. A lenyűgöző látvány természetesen garantált.


Luxus minőségű ingatlanok Dubaiban


A világ legtöbb milliárdosát sűrítő Dubai bizonyosan nem szűkölködik luxus minőségű ingatlanokban.


Számtalan opció közül választhatunk, minden igényt kielégítenek.


Ha élvezni szeretnéd az életet, vedd számításba a Burj Khalifát vagy a Dubai Mall apartmanjait, de máshol is találhatsz luxus apartmanokat felvonultató épületet a városközpontban. Ezeknek a számát lehetetlen észben tartani.


Le Reve apartmanjai és penthouseai megállítják a lélegzetet még a legtapasztaltabb ingatlanos szakemberben is. Ezekből nemcsak a Marinát láthatjuk hanem a Perzsa-öböl látványában is gyönyörködhetünk.


Ha valami kisebbre vágysz ott van például a La Residencia del Mar és az Emirates Crown. Ezek kiváló lehetőségek lehetnek a Marina városrészben.


Mennyibe kerül az élet Dubaiban?


Dubai a világ egyik legdrágább városa. Készüljünk fel hogy az életért legalább annyit kell fizetnünk mint Londonban vagy New Yorkban.


A kávézók és az éttermek iszonyatosan drágák. Egy korsó sör 12 dollárba, megközelítőleg 3500 forintba, egy kapucsínó pedig 5 dollárba kerül, ami a jelenlegi árfolyamon nagyjából 1300 forint.


Ne felejtsük el, hogy sivatag közepén vagyunk tehát minden élelmiszert importálni kell és emiatt lesz nagyon magas az áruk.


Egy luxus minőségű lakás kibérlése a belvárosban megközelítőleg 5000 dollárba kerül, ez a jelenlegi árfolyamon 1 500 000 forint. Azonban ne keseredjünk el hiszen hatalmas tárház vár minket ingatlanokból.


Közösségi munkahelyek Dubaiban


Nagy valószínűséggel Dubaiba csak nyaralás céljából látogatsz, azonban itt felsorolunk neked egy pár helyet, ahol felcsaphatod laptopodat és dolgozhatsz egy kicsit ha éppen erre van szükséged.


myOffice Dubai Marina: Ez egy olyan munkára alkalmas hely, ahol a kisegítő személyzet mindent megtesz azért, hogy élvezetesen tölthesd idődet. Az iroda rész tágas, fel van szerelve mindennel és a kilátást nem überelhető.


WitWork: Ez az iroda sokkal tovább van nyitva mint a többi és sokkal korábban is nyit. Érdemes meglátogatni. A központban találhatjuk és ha hatékonyan szeretnénk dolgozni felejtsük el a hangos kávézókat inkább térjünk be ide!


Bisdesk: Mit szólnál mondjuk egy magánirodához Dubai üzleti negyedében? Ez a hely startupoknak és régóta alapított vállalkozásoknak is helyet ad. A nap 24 órájában használhatjuk.


Elárulom, hogy az arab világban Dubaiban van a leggyorsabb internetkapcsolat. Ezáltal üzleti ügyeidet bármikor nagyon könnyedén intézheted innen. Ne felejtsük el ugyan azt sem, hogy ez az egyik legdrágább internet szolgáltatással rendelkező ország a Perzsa-öböl térségében.


Az internet sebessége mindegy, illetve az sem számít hogy melyik közösségi irodában szeretnél dolgozni, mert szükséged lesz egy VPN szolgáltatásra akkor ha olyan weboldalakat szeretnél elérni amelyeket a dubai kormány úgy gondolt hogy elrejt előled.


Érdekes módon a dubai vezetés megtiltotta a telefonos alkalmazásokkal indítható hívásokat. Ezáltal ha valaki mondjuk a Facebook Messenger vagy a Viber segítségével szeretne üzleti hívásokat indítani vagy neadjisten családjával beszélni, mindenképp telepítsen föl egy VPN szoftvert telefonjára mielőtt Dubaiba érkezik.


Dubai megközelíthetőségéről


A Dubai Nemzetközi Repülőteret talán mindenki ismeri, aki mondjuk utazott már Ázsiába. Nézzünk róla egy-két tényszerű adatot:


1. A nemzetközi utasforgalmat tekintve ez a legforgalmasabb repülőtér a világon.


2. A cargo forgalmat tekintve ez a hatodik legforgalmasabb repülőtér a világon.


3. Airbus A380 és Boeing 777-es utasszállító repülőgép forgalmat tekintve ez a legforgalmasabb repülőtér a világon


4. Az egy járaton utazó utasok átlagos számát tekintve itt találjuk a legtöbbet a világon


5. És még lehetne sorolni


Talán már mondanom sem kell, hogy Dubai az elképzelhető összes módon össze van kapcsolva a kereskedelmi világgal.


Felpattansz egy repülőre, elugrasz Európába vagy közvetlen járattal New Yorkba, Londonba, Sydney-be, Pekingbe vagy akár Moszkvába.


Ha megközelíthetőségről beszélünk Dubai világelső.


Persze ne felejtsük el azt sem, hogy a környező kisebb városok csak és kizárólag autóval megközelíthetők. Nem tudunk például Abu Dhabiba vagy más emirátusokba repülővel utazni.


Mennyire biztonságos Dubai?


Tudtad hogy a dubai rendőrség Bugattival Ferrarival és Lamborghinivel jár?


Az emberek elvakításáért mindent megtesznek. Dubai, Abu Dhabi után a második legbiztonságosabb város a régióban. Hivatalos adatok szerint Rómánál és Pekingnél biztonságosabb.


Ez azért nagyon lenyűgöző mert Dubai lakossága meglehetősen összetett. Ennek ellenére zsebtolvajlás vagy a különböző lopások teljesen ismeretlenek a városban.


Valószínűleg ez azért van mert a hatóságok kezében lévő videós megfigyelési technológia nagyon fejlett, helyi törvények nagyon szigorúak, ezek betartását is ellenőrzik és ezzel alacsony szinten tudják tartani a bűnözési rátákat. A külföldiek és a turisták nagy valószínűséggel nem fognak bűnözéssel találkozni Dubaiban.


Ne felejtsük el azonban azt sem hogy ez egy hagyományokon alapuló társadalom, ahol érzelmeinket nyilvánosan nem fejezhetjük ki, az azonos nemű párokat nem tolerálják, zsidó vallású emberek pedig be sem léphetnek a városba. Hogy ez kinek mit jelent? A következtetéseket rátok bízom.


Hogyan szórakozhatunk Dubaiban?


Dubaiban a pénzköltési lehetőségek tárháza határtalan.


Luxus termékek vásárlása, falakon belüli síelés, jachtos kirándulások, minden. Ha van rá pénzünk.


A helyiek ugyan nem fogyaszthatnak alkoholos italokat, de a külföldiek számára nyitott ez a lehetőség is és az engedélyt kiváltó bárokban, éjszakai szórakozóhelyeken alkoholt is vehetünk magunkhoz.


Melyek Dubai legjobb éttermei?


Nem túlzok, Dubai kulináris tárháza mindenkit lenyűgöz. Szinte minden nemzetiségi konyha megtalálható itt, próbáljuk ki ezeket!


Pierchic Restaurant: A Perzsa-öbölre gyönyörű panorámát biztosító étteremben földközi tengeri ételeket élvezhetnek itt az ínyencek.


Ruya Restaurant: Ettél már anatóliai kaját? Ha nem, akkor itt a helyed! Az előbb említett Marina városrészben található Konyhája múltba nyúló tradíciókkal rendelkezik. Osszuk meg ételeit amikor itt étkezünk!


Indego by Vineet: Ha indiai ételt szeretnénk Dubaiban enni és fontosnak tartjuk a Michelin csillagok számát ne felejtsük el felkeresni ezt a helyet is és itt nem fogunk csalódni semmiben!


Nobu: Talán a budapesti belvárosból is ismerhetjük a nevét. A japán étterem dél-amerikai beütéssel minden igényt kielégít. Különleges élményt nyújt az Atlantiszban.


Ronda Locatelli: Ha olasz éttermet keresünk megtaláltuk. Az első Michelin csillagot 1999-ben kapta a szakács és több mint két évtizede kényezteti a világot olasz ízeivel és szintén a dubai Atlantis resortban található.


Mit csinálhatunk Dubaiban?


Nagyon sok mindent. Ezekből listát ez nem egyszerű feladat. Kezdjük azért mégis egy pár dolggal:


1. Burj Khalifa: Kötelező meglátogatni! Egészen a 148. Emeletig! Az ég tetején fogod magad érezni. Csak akkor menj föl ha nincs tériszonyod. Lefele jövet pedig ne felejtsd el megnézni a szökőkutat amely felveszi a versenyt a las vegasi táncoló szökőkutakkal.


2. Jachtozás: Dubaiban luxus jachtot is bérelhetünk akár 300 dollárért egy órára. Természetesen vásárolhatunk is egyet és ki köthetjük a Marinában található kikötőben.


3. Homokdűnés kalandok: Dubai a sivatag közepén található. Ez azt jelenti, hogy túrákat szerveznek a homokdűnékhez. Quadot bérelhetünk vagy akár városi terepjárókkal is élvezhetjük a homokdűnék tüzelte vidéket. Miért nem próbáljuk ki a tevegelést is?


4. Luxustermékek vásárlása: Valószínűleg a világon nem létezik olyan luxusmárka, amelyet nem lehetne Dubaiban megvásárolni. Hatalmas bevásárlóközpontot tűzdelik az egész várost és ez az egyik legnépszerűbb időtöltési tevékenység, amelyet főleg a forró nyári napokban élveznek az emberek.


5. Síeljünk Dubaiban. Ha már unod a sivatag látképét ez az egyik legjobb opció. A világ legnagyobb beltéri sípályája különösen jó buli lehet.


Mennyire befogadó Dubai kultúrája?


Nem feltétlenül kell arabul megtanulnunk, elég az angolt elsajátítani, hiszen itt mindenki beszéli ezt a világnyelvet.


Annak ellenére tehát, hogy az arab az ország hivatalos nyelve boldogulhatunk nélküle is.


Tekintve, hogy az ország vagyis a város népességének 80 százaléka külföldi azt gondolhatjuk hogy nagyon nyitottak. Az igaz hogy ha gazdag vagy akkor gyorsan elfogadnak. Viszonylag széles körben.


Viszont ha nő vagy, valamilyen kisebbséghez tartozol, amely nem fehér vagy arab, illetve neadjisten az azonos neműekhez vonzódsz, valószínű valószínűleg nem lesz túl élvezetes az itttartózkodásod. Nagyon sok szabály fog rád vonatkozni.


Barátkozni Dubaiban nagyon nehéz hiszen az emberek jönnek mennek. A külföldiek általában az azonos nemzethez tartozóakkal barátkoznak.


Az is igaz továbbá hogy Dubai pénzközpontú, hiszen legtöbben ide pénzt keresni vagy elkölteni érkeznek.


Második otthonként Dubai?


Összességében ha luxus minőségű bázist keresel Dubai és online keresed pénzed nagy részét, jó választás lehet.


A vízumot viszonylag egyszerű megszerezni. Dubaiban a vállalkozás alapítása egyszerű mint az egyszeregy. Természetesen bankszámlát is nyithatsz percek alatt.


A dubai kormány nem fogja megadóztatni bevételedet, illetve vállalkozásod profitját sem. Tökéletes célpont lehet tehát új vállalkozóknak, nem?


Mindezzel nincsen semmi probléma, azonban ne feledkezzünk meg a kulturális különbségekről, illetve a nagyon szigorú tradicionális háttérben gyökerező tényezőkről sem!


Mi a véleményed Dubairól? Írj kommentet!Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top