Online pénzkereseti lehetőségek 2020-ban


Hozzáadva: 2020. Május 05. Megtekintve: 314

Álmaink különböznek. Régen sokan akartak tűzoltók lenni, me meglehetősen felkapott a digitális nomád kifejezés. Ez egy olyan életmódot takar, amely a mai modern technológiára épül és szinte bárki, komolyabb előképzettség nélkül el tudja kezdeni. Legyen internet kapcsolat, egy hordozható számítógép, de bizonyos esetekben akár egy iPad is megteszi és kezdhetünk is online dolgozni.


Sokan azért vágnak bele az online pénzkereseti módszerekbe, mert a szabadságot asszociálják a gondolattal, ami nem is nagy tévedés, azonban a koncepciót érdemes különböző szemszögből megvizsgálni, hiszen világunk folyamatosan átalakulóban van és nem mindig igaz az holnap, amit ma állítottunk...


Kivétel nélkül minden egyes online pénzkereseti lehetőség valamilyen képességünkre fog itt épülni, amiért valaki hajlandó fizetni nekünk. Érdekes módon itt nem feltétlenül olyan képességekről lesz szó, amelyeket csak hosszú egyetemi évekkel lehet elsajátítani. Sőt. Az iskolában, vagy az egyetemen magunkhoz vett tudás fontosságát véletlenül sem szeretném megkérdőjelezi, de mégis be kell azt látnunk, hogy egy olyan oktatási rendszer, amely több száz éves alapokkal rendelkezik és azt, hogy valamit hogyan kell elsajátítani még az őseink által kidolgozott rendszer segítségével verik a fejünkbe, nem biztos, hogy képes lépést tartani a kiszámíthatatlan irányba mozgó trendekkel.


Iskolába járni kell. De fontos megérteni, hogy az általános értelemben vett piac által igényelt egyéni képességek azok nincsenek mindig 100%-os átfedésben azokkal a képességekkel, amiket az iskolában sajátítunk el. A jelen bejegyzést ez alapján érhetjük meg, hiszen az online világ piaca mindenki tárt karokkal vár és lehet, hogy már az elkezdést követő pár napban megkereshetjük első garasainkat.


Írni mindenki tud, rajzolni is, beszélni is. Ezek egyszerű és banális példák, azonban vannak olyan polgártársaink ezen képességek segítségével milliókat vagy több tíz milliókat keresnek. A hangsúly a minőségen van. Ha valaki jól ír, író lehet belőle és a jogdíjakból soha nem látott vagyonra tehet szert. És így tovább. Ezért fontos a képesség folyamatos fejlesztése. A hosszadalmas bevezető után nézzünk egy listát tíz olyan tevékenységről, amelynek segítségével szert tehetünk némi jövedelemre, akár anélkül is, hogy ki kellene menni az ajtó. Ez különösen fontos lehet a koronavírus karantén idején, nem?


1. Részmunkák vállalása az interneten


A szabad lándzsásokról (angol nyelvterületen freelancer-nek nevezettekről) van itt szó. Birtokukban áll valamilyen képesség, amire a vevőnek szüksége van, rendelkeznek internet kapcsolattal és hajlandóak szűk határidővel dolgozni. A dolog nem túl bonyolult.


Például ismerek egy nyelvet, amit a másik nem és lefordítok neki egy szöveget. Ezért pénzt fog nekünk fizetni, hiszen ő csak így tudja megszerezni a lefordított szöveget. A Google Translate-ot hagyjuk ki a meséből.


Vagy. Képes vagyok logo készítésére Photoshop segítségével. Ugyan nagyon sok indiai és pakisztáni van az interneten, akik hasonló szolgáltatásokat ajánlanak, de ha egy picivel jobb az angol tudásunk, mint nekik, akkor az ügyfél alighanem minket fog választani.


A listát lehetne folytatni, de inkább rábízom mindenki képzeletére a dolgot. A lényeg az, hogy eleinte lassan indul be a dolog, hiszen fel kell építenünk ügyfeleink körét. Ehhez folyamatos megbízható munkavégzésre van szükség, hiszen a platformok, amelyeke online munkát vállalhatunk (Fiverr, Freelancer és társai) visszajelzési rendszerrel rendelkeznek, amiből az következik, hogy ha gyenge minőségű munkát végzünk hamar kihullunk a mezőnyből.


2. Interneten terjesztett digitális termékek, kurzusok


Ez is egy viszonylag egyszerűen megérthető üzleti modell. Készítünk egy online kurzust, például felvesszük, hogy magyarul hogyan kell köszönni és feltöltjük azt egy erre alkalmas platformra (Udemy mondjuk). Ezért pedig valaki fizetni fog nekünk. Egyszer kell elkészíteni és bármennyit készíthetünk belőle tehát viszonylag jól fejleszthető üzlet. Nem sok kezdeti költsége van és folyamatos stabil bevételi forrást lehet belőle összetákolni. A lényeg persze a részletekben rejlik.


Ha nem szeretnénk az Udemy-nek kifizetni a jutalékát fejleszthetünk magunk is weboldalt, amit aztán valamilyen szerveren parkoltatni kell és a weboldal karbantartásához is szükség van némi munkára, de profitmaximalizálás céljából érdemes meggondolni a saját weboldal létrehozását.


Nagyon jó ha készítünk saját weboldalt, de annak népszerűsítéséről is gondoskodni kell, ha nem teszünk így ki fogja felkeresni az oldalt? A reklámok költsége jelentős lehet, főleg ha Google AdWords-ben vagy Facebook hirdetésekben gondolkodunk. Lehet, hogy érdemes felkeresni egy marketing ügynökséget, akik segítenek kurzusaink népszerűsítésében.


Ha jól akarunk keresni a dologgal, akkor optimalizálni kell a hirdetési költségeket és olyan különleges jó minőségű tartalommal kell megtölteni kurzusainkat, amelyek máshol nem szerezhetőek be és ezáltal ki tudjuk csalogatni a gazdagabb ügyfeleink zsebében rejlő vastagabb bankjegy kötegeket.


3. Termékek árusítása online


A dropshipping modellről talán már sokan hallottunk. Termékeket árulunk az interneten, de úgy, hogy az sosem kerül hozzánk. Tehát közvetlenül küldjük a terméket a gyártótól (leggyakrabban kínai) a vevőhöz (általában amerikai). Nem igényel túl magas képzettséget, viszont a tevékenység részletei gyakran bedöntik a modellt. A gyártó nem szállítja le a terméket, rossz terméket szállít, rossz helyre szállít és még sorolhatnám. Egy néhány rossz értékelés után ki is vágtak minket az oldalról (eBay, Amazon és társai).


Ennél egy kicsit nehezebb, de stabilabb hosszútávú modellt tartalmazó lehetőség a saját internetes áruház kifejlesztése, amin valamilyen szinten egyedi terméket árulunk. Itt gondoskodnunk kell a marketing költségekről, viszont sokkal nagyobb szabadságot jelent a webáruház üzemeltetése, hiszen minden paramétert a saját kedvünkre alakíthatunk.


Ne feledkezzünk meg adózási kötelezettségünkről sem. Általában külföldre fogunk terméket eladni, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy jobb ha egy adóparadicsomban regisztrált cégen keresztül végezzük a tevékenységet. Itt jön szóba Szingapúr, Hong-Kong vagy a Karib-térség.


A részletekre nem térnék ki, de a tevékenység nem csak annyiból áll, hogy oldalt üzemeltetünk és néha elmegyünk a postára feladni termékeinket.


A termékek primitív átpattintásos modellje (dropshipping) manapság nem üzemeltethető jelentős hozamok mellett, mert sokan mások is rájöttek, hogy így is lehet pénzt keresni. Ami inkább járható út az a saját márkánk kialakítása és ezen speciális termékek árusítása vagy saját weboldalunkon vagy az Amazonon.


Ehhez mire van szükség? Sok sok munkára hiszen fel kell építeni márkánkat, elő kell állítani a terméket és logisztikázni kell. Majd mindent optimalizálni.


Ha viszont ügyesek vagyunk, akkor akár milliókat is zsebre tehetünk a végén. Millió dollárokat.

Olvass még: Mi köze a szuverenitásnak az adóparadicsomok létezéséhez?

4. Könyvek árusítása az Amazon-on


Ha szeretsz írni és esetleg jól tudsz angolul (lehet, hogy magyarul is működik, ezt nem tudom), akkor érdemes megfontolni műveid árusítását az Amazonon.


Ne felejtsük el azonban, hogy nem mi leszünk az első írók és a mezőnyben nagy a verseny. Az Amazon használata nagyon egyszerű, szinte bárki kiadhatja művét és meg is próbálja kiadni. Vannak, akik sikeresen keresnek pár százezer forintot évente, de azért nincs olyan sok közöttük.


Egy átlagos könyv kiadásával még nem fogunk túl nagy passzív jövedelemre szert tenni. Ha tényleg nagy bevételeket célzunk meg akkor olyan műveket kell írnunk, amelyre van kereslet. Tisztában kell lennünk a jelenlegi trendekkel és ezekhez igazítva kell könyvet kiadnunk. Ha kriptovalutákról van szó akkor arról, ha az adóparadicsomokról, akkor arról. És így tovább.


Persze van akik komolyan veszi ezt a feladatot, felbérel írókat, akiknek utána minden egyes betűért fizet és olyan témában rendel irományokat, amelyeket utána jó haszonnal el tud adni az Amazonon. Állítólag szerelmi témában még mindig jól lehet könyveket eladni. Érdekes...


5. Telefonos alkalmazás fejlesztése


A telefonos alkalmazások fejlesztése régóta virágzó modell. Mára nincs olyan ember a bolygón, aki ne tudná mi az a telefon. Az egy más kérdés, hogy kinek milyen kép van a telefonról a fejében…


Olvass még: Befektetői vízumok és több útlevél beszerzése

A lényeg tehát, hogy ha jó alkalmazásokat fejlesztünk, akkor viszonylag nagy piacra léphetünk be. A szkeptikusok természetesen egyből nekünk támadhatnak, hogy jó, de úgysem fizet senki sem az alkalmazásokért. Ez valamilyen szinten igaz is, de az alkalmazásokból sokféle módon lehet pénzt keresni. El lehet például helyezni reklámokat és ezzel előteremteni valamilyen bevételi forrást. Sok alkalmazás eladja személyes adatainkat marketing ügynökségeknek.


Az telefonos alkalmazások fejlesztése igényel némi programozási ismeretet, de ha ügyesek vagyunk akkor az egészet kiszervezhetjük akár Indiába is, ahol közismerten alacsonyak a munkabérek.


Továbbá ne felejtsük el azt sem, hogy mivel az egész vállalkozás az interneten működik, annak adóparadicsomosítása sem túl nehéz, ha nem szeretnénk például a magas EU-s nyereségadót befizetni.


6. Más szolgáltatásának és termékeinek reklámozása


A reklámozás, mint pénzkereseti stratégia sok módon teremthet nekünk bevételi forrást. Itt arról van szó, hogy valaki más szolgáltatása vagy terméke rajtunk keresztül kerül eladásra és ezért az eladó hajlandó nekünk fizetni. Ki ne örülne annak, hogy a termékeit áruljuk, nem?


Nagyon nagy pénz van a 18-as karikás iparágak online reklámozásában. Beszélhetünk itt felnőtt tartalmakról, szerencsejátékról és más fiatalok számára tiltott iparágakról. Ezeket egyébként nagyon nehéz adóparadicsomokba átültetni, mert a helyi hatóságok amint meghallják, hogy mivel tervezünk foglalkozni becsukják előttünk az ajtót.


Jó választás lehet egy olyan terület, ami nem váltja ki a többségi társadalom ellenérzését. Ilyen lehet például az egészség, sport vagy orvoslás. Ezeket a termékeket kiválóan össze lehet kapcsolni a Amazon Affiliate program segítségével.


Az első lépés egy valamilyen média jelenlét megteremtése. Gondoljunk itt blogokra, YouTube csatornára vagy internetes rádiókra. A legfontosabb, hogy közönségek kovácsoljunk magunknak, hiszen a partnereink ez után fog nekünk fizetni. Itt jön képbe a közösségi média, Facebook, Instagram és társai. Gyűjtsük a követőket, like-okat, mert a jövőben ezek fogják meghatározni tevékenységünk teljesítményét.


Itt van még egy nagyon fontos mozzanat, mégpedig a SEO, ami az angol Search Engine Optimisation rövidítése. Egyszerűen úgy fogalmazhatnánk, hogy megpróbáljuk tartalmunkat a kereső oldalakon (Google, Yahoo és társai) jó pozícióba hozni, azért hogy annak forgalmát növeljük.


Ami nagyon nehéz ezen a területen, az a vásárlói szokások és a különböző trendek követése. Ma az egyik legértékesebb dolog a felhasználó figyelme. Ha a mi oldalunkra fordít figyelmet nagyon valószínűséggel el tudunk neki adni valamit, de semmire nincs garancia. Vannak egyébként olyan új technológiai irányzatok, amelyek például mesterséges intelligencia segítségével próbálják megállapítani az új érdeklődési köröket.


7. Szolgáltatás-orientált szoftverfejlesztés


Ha van valamiféle szoftverfejlesztési tapasztalatod lehet, hogy érdemes belevágnod egy olyan szoftverfejlesztési projektbe, amelynek segítségével nagyobb vállalatoknak tudsz eladni szolgáltatásokat.


A mai vállalkozások életében az egyik legfontosabb mozzanat a skálázhatóság. A szoftverek a legjobb képviselői a skálázhatóság fogalmának, hiszen gondoljunk csak arra, hogy mindegy, hogy egy szoftvert egy szerveren vagy egymillión futtatunk.


Sok olyan szoftverfejlesztő cég van azonban, aki arra jött rá, hogy túl jó alkalmazást fejlesztett. Ennek következtében a felhasználók nem voltak hajlandóak megvásárolni a minden évben megjelenő új verziót. Mondván, hogy az alap verzió tökéletesen kielégíti az ő igényeiket.


Ekkor kezdtek el olyan szoftvereket fejleszteni, amelyeket szolgáltatásként (SaaS) árultak aztán. Ez azt jelenti hogy a felhasználó nem birtokolja az adott alkalmazást, hanem azt tulajdonképpen bérli. Ezért bérleti díjat kell fizetni és csak egy bizonyos időtartamig használhatjuk a szoftvert.


Miután a szerződésben leírt időtartam lejárt a szoftver nem lehet használni. Ezen üzleti modell segítségével folyamatos bevételi forrásra tettek szert a szoftverfejlesztő cégek és a felhasználók bázisa is nőtt, hiszen nem kellett megvásárolni a különösen drága termékeket hanem elég volt csak előfizetni ezekre.


Ezen apró kis módosítás segítségével több millió dolláros bevételre is szert lehet tenni tulajdonképpen mindenféle beavatkozás nélkül.


Ha viszont szeretnél havi több 100 dollárt felszámolni alkalmazásod használatáért, akkor valószínűleg nem magánszemélyeket kell megcéloznod, hanem nagyvállalatoknak kell szolgáltatás nyújtani.


Olajvállalatok, befektetési bankok vagy biztosító cégek igényelhetnek olyan speciális szolgáltatást, amit csak és kizárólag te tudsz nyújtani és valószínűleg hajlandóak is ezért jó sokat fizetni.


Az online pénzkereseti lehetőségek közül ez egy olyan módszer, amit viszonylag gyorsan el tudsz kezdeni és nagyfokú szabadságot biztosít, hiszen a szoftver fejlesztése történhet valamilyen felhő szolgáltatásban, ezáltal csak egy jól működő hordozható számítógépre és egy nagy sebességű internet kapcsolatra van szükség.


8. Szolgáltatásnyújtás professzionális módon


Az előzőekben már említettem egy olyan módszert, amelynek segítségével online tudunk pénzt keresni, ez volt a szabadúszó életforma.


Abban az esetben ha ennél egy kicsit ambiciózusabbak vagyunk van lehetőség arra, hogy magunk köré építsünk egy kis csapatot és a tevékenységet ne egyedül, hanem mások segítségével végezzük.


Ezeket a szolgáltatások ajánlhatjuk olyanoknak akik például a közösségi médiában szeretnének munkát végeztetni vagy marketinges feladatokat szeretnének kivitelezni.


Természetesen itt nagy az átfedés az egyéni szabadúszók és a csapatok között de a lényeg az az, hogy ha már van egy jól bejáratott egyéni üzleti modellünk, akkor azt szinte bármekkora méretűre is kiterjeszthetjük.


Nem beszélve továbbá arról, hogy ha van egy csapatunk és ebből állítunk fel egy üzleti modellt akkor az sokkal jobban optimalizálható adózási szempontból.


A lényeg azaz tehát hogy bizonyos problémát oldunk meg és az hogy mennyit kérhetünk el munkánkért az a probléma bonyolultságától függ.


9. Továbbképzés és konzultáció


Az egyik legnagyobb fokú szabadságot nyújtó üzleti modell az a konzultáció.


Feltételezzük például azt, hogy rendelkezel valami olyan tudással ami különleges és másoknak nincs. Fontos továbbá az is, hogy ez a tudás másokat érdekeljen. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor számodra minden adott ahhoz, hogy tudásodat pénzre fordítsd.


Az üzleti modell egyik legjobb tulajdonsága annak definíciójából ered. Valamilyen speciális tudással kell rendelkezned ez tehát azt jelenti hogy a konkurenciának nagyon nehéz dolga van veled szemben.


A másik előny pedig az hogy ezt szintén bárhonnan végezhetjük hiszen nem vagyunk semmilyen országhoz kötve. Ha függetleníteni szeretnénk magunkat tehát egy adott államtól az első lépés az hogy valamilyen speciális tudást magunkhoz vegyünk.


10. Kereskedés


Abban az esetben ha tudod, hogy mit csinálsz akkor a kriptovalutákkal, részvényekkel vagy valutákkal való online kereskedés is lehet egy pénzkereseti forrás.


Ez természetesen olyan embereknek áll kézre, aki szeretik a közgazdaságtant illetve sokat foglalkoznak ezzel a tématerülettel. Nem szabad elfelejteni továbbá azt sem, hogy a legtöbb embernek beletörik a bicskája az online tőzsdézésbe vagy a kriptovalutákkal való kereskedelembe.


Előzetes kutatás, illetve alapos előkészületek nélkül semmiképp se fogjunk bele, hiszen egy kis piaci változás könnyen elnyelheti minden vagyonunkat.


Előnye ennek természetesen az, hogy bármekkora méretekre kiterjeszthető, hiszen mindegy hogy mekkora pénzt fektetünk be, a nyereség (és a veszteség) százalékos aránya az ettől nem függ.


Összegzés


Legfontosabb ezekben az esetekben az, hogy nem az 1 órára vetített fizetésre koncentrálunk, hanem azért kapunk pénzt, amit előállítottunk. Optimális esetben az előállított kész termék mérete vagy mennyisége tetszőleges mértékben növelhető, anélkül hogy a százalékos nyereség csökkenne. Ezek a legízletesebb online üzleti modellek.


Amikor vagyon teremtésről beszélünk a legfontosabb az, hogy mekkora hasznot hajtunk a társadalom számára. A digitális üzleti modelleknél ez a haszon szinte automatikus módon skálázható.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top