Moszkvában épül az egyik legkomolyabb lakónegyed


Hozzáadva: 2020. Május 17. Megtekintve: 306

A moszkvai városvezetés a 2017-es évektől kezdve foglalkozik a folyóparti részek átalakításával. Az elkövetkezendő években tervezik átépíteni azokat a folyó menti elhagyatott részeket, amelyek a belváros felé vezetnek. Komplett lakóparkokat fognak építeni és természetesen itt fogják kialakítani a legújabb infrastrukturális elemeket amelyeket a főváros ütőerébe kapcsolnak majd be.


Moszkva déli részén már kiviteleztek hasonló, ipari területek teljes átalakítására irányuló projekteket. Ezek során tulajdonképpen minivárosokat alakítanak ki a keleti metropoliszban és ez adja a projektek különlegességét.


Az interfax.ru arról tájékoztat, hogy a jelenlegi tervek szerint Moszkva nyugati felén fognak kialakítani újabb városrészeket a Nagatino i-Land projekt keretében. Ez az egyik legnagyobb olyan beruházás, amely átalakítja a Moszkva folyó árterületét.


A terület megközelítő megközelítőleg 15 hektár nagy és ezen fognak majd kialakítani modern infrastrukturális elemeket valamint lakóépületeket, amelyekhez irodaépületeket is csatolnak majd.


Természetesen figyelnek a környezet megóvására és zöldterületek is meg fognak jelenni a minivárosban. A tervekben szerepel olyan kikapcsolódás alkalmas parkok megvalósítása is ahová autókat nem fognak beengedni és így lehetőség lesz majd sportolásra valamint játszóterek igénybevételére is. Az új mikro-kerület kialakításában egy angliai építésziroda segítségét is igénybe vették.

“Az új multifunkciós komplexum hatalmas potenciállal rendelkezik, hiszen magában foglalja a megszokott városi kényelmi szolgáltatásokat. Ezek között beszélhetünk jól használható modern lakásokról, kereskedelmi célra felhasználható ingatlanokról és szociális infrastruktúráról. Továbbá zöld zónákról és további közösségi terekről is.” - számolt be az egyik moszkvai helyi fejlesztési csoport vezetője Maxim Berlovich.


Az új mikrokerületben 5-34 emeletes lakóházakat fognak felépíteni és ezeket majd zárt kapukkal veszik körül. Az emeletek számát attól függően állítják be, hogy az adott épület hol helyezkedik el. Ha valaki például közel szeretne lakni a metróállomáshoz oda magasabb épületeket építenek és ezáltal több ember tud majd itt élni. Főleg olyanok, akik aktívan használják a moszkvai tömegközlekedést. Ha valaki mondjuk szeretne egy kis zöld környezetet és inkább vágyik a csendre mint a pezsgő nagyvárosra az majd választhat a közvetlen folyóparti kevesebb emelettel rendelkező házakban lévő lakások közül. Hasonló kezdeményezés volt Magyarországon, Szolnokon, ahol lakóparkot alakítottak ki.

Több mint egy sima lakópark.


Az új mikrokerületben 5-34 emeletes lakóházakat fognak felépíteni és ezeket majd zárt kapukkal veszik körül. Az emeletek számát attól függően állítják be, hogy az adott épület hol helyezkedik el. Ha valaki például közel szeretne lakni a metróállomáshoz oda magasabb épületeket építenek és ezáltal több ember tud majd itt élni. Főleg olyanok, akik aktívan használják a moszkvai tömegközlekedést. Ha valaki mondjuk szeretne egy kis zöld környezetet és inkább vágyik a csendre mint a pezsgő nagyvárosra az majd választhat a közvetlen folyóparti kevesebb emelettel rendelkező házakban lévő lakások közül.


A Nagatino i-Land projekt keretében felépülő házak már megjelentek a moszkvai ingatlanpiacon és lehetőség van a megvásárlásukra is. 1-4 szobás lakásokat kínálnak eladásra, amelyek alapterülete 41 m² és 132 m² között változik. Mivel a lakások még nem készültek el az új vevőnek lehetősége befektetésre valamint a belső tér személyre szabására is. A lakóépületeken kívül kereskedelmi célokra is építenek itt ingatlanokat és irodaépületeket is valósítanak majd meg. Természetesen fontos közösségi intézmények is helyet kapnak majd a területen. A terv keretében például egy 825 fő befogadására képes iskolát is építenek, négy óvodát fognak még kivitelezni, valamint kávézókat, boltokat, pékségeket, szépségszalonokat gyógyszertárakat és konditermeket is találhatunk majd az új minivárosban.


A lakó épületek közvetlen szomszédságában kialakításra kerül egy olyan irodaház komplexum, amelyben a legnagyobb orosz illetve külföldi cégek kapnak majd helyet. A lakók tehát innen pár perc alatt eljuthatnak új munkahelyükre.


A fejlesztést előtérbe helyezvén


A sziget amelyen az új lakóépületek épülnek majd fel gyalogtávolságra található a Technopark metró megállótól a Zil metrómegállótól pedig 20 perc sétára van. Az új mikrokerületet híddal fogják összekötni egy olyan másik területtel ahol már folynak a fejlesztési munkálatok ennek a projektnek a neve “Marc Chagall”.


“Itt lesz létrehozva Moszkva egyik legjobb folyóparti része. Régen képtelenség volt lejutni a folyópartra. Most ezt a területet teljesen átalakítják. Az elképzelhető legmagasabb szinten fogják itt kialakítani a lakóházakat és az infrastruktúrát azért hogy a helyiek sportolhassanak, kikapcsolódhassanak, étterembe járhassanak. Lesznek itt kávézók, sétálóutcák és bicikliutak is.” - mesél nekünk Szergej Sobjanin, Moszkva főpolgármestere, aki nemrég tekintette át a folyóparti projekt kivitelezését.


“Mindenképp érdekes lesz a folyópart átalakulása. Az ötlet alapvetően az, hogy egy hosszú láncot alakítsunk ki amelyen akár át lehet biciklizni, futni vagy gyalogolni is. Mondta a főváros egyik építészete, Szergej Kuznyecov.


Ezen az útvonalon egyébként el lehet majd jutni a nemrég felépített fejlesztési parkba amelyet az “Álom szigetének” hívnak. Ez gyalogos úttal össze van kötve a Technopark metrómegállóval és a Nagatino i-Land kereskedelmi parkkal. Ez az átjáró nagyon különleges és egyedi és mivel mozgólépcsőt is építettünk az idősebbek számára is jól használható. A gyermekek számára is egy jó ingyenes szórakozási lehetőséget alakítottunk ki.” - magyaráz Szergej Sobjanin.


A jelenlegi építési projektet 2026 végére tervezik átadni.


Az etalonnak "Эталон" nevezett csoport 1987-ben lett alapítva és az egyik legnagyobb olyan vállalat, amely fejlesztéssel és építéssel foglalkozik Oroszországban. Mióta megalapították a csoportot több mint 7 000 000 m² ingatlant alakítottak át.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top