Legjobb kriptovaluta ATM-ek 2020-ban a piacon


Hozzáadva: 2020. Április 10. Megtekintve: 353

A következőkben ismertettem az egyik legnagyobb kriptovaluta ATM gyártásával foglalkozó cég a GeneralBytes főbb termékeit, amelyek 2020 áprilisában a piacon kaphatók.


Alapvető információk

A BATMTwo az egyik legnépszerűbb modell amely jelenleg kapható. A BATMTwo Classic változat 2014 februárjában lett bemutatva és azonnali sikernek örvendett. Az évek során a BATMTwo-n számos paramétert fejlesztettek és ezek eredményeképp ujjlenyomat olvasó, internet csatlakozás különböző árusítási lehetőséggel, altcoin árusítással, fém állvánnyal illetve különböző más szoftveres funkciókkal is kiegészült. A BATMTwo Large ATM a BATMTwo Classic-hoz képest kétszeres bankjegy kapacitással rendelkezik.

BATMTwo kriptovaluta ATM
A GeneralBytes által gyártott BATMTwo kriptovaluta ATM,
amely 2020-as ára $3249-tól kezdődik


A BATMTwo Classic-ot alapvetően úgy tervezték, hogy falra szerelhető legyen. Abban az esetben hogyha a helyszínen nincsen elegendő hely a falon a készüléket biztonságos módon lehet a talapzathoz erősíteni, erre lehetőséget ad speciális kiképzésre. A BATMTwo Large, mivel jóval mélyebb jobb ha a BATMTwo Stand állványra van felszerelve.


A BATMTwo modellek nagy precizitású kaszinóban is használt bankjegy felismerővel vannak felszerelve. Ezek a felismerő egységek azonosítják a hamisított illetve a sérült bankjegyeket és ezáltal védelmet jelentenek a pénzügyi veszteségektől. A gyártó ezeket a modelleket kéthavonta új szoftverrel látja el. Így mindig a legújabb trendeket követik.


A BATMTwo-t össze kell kötni a cég szerveroldali szoftverével, amelyet CAS-nek hívnak. Ez a szerveroldali alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy vásárolj, illetve elaludj kriptovalutát, kezeld saját pénztárcádat, beállításaidat, csapatodat és sok más egyéb funkcióval is szolgál.


A szerveroldali alkalmazást telepíthetjük magára hardverre is illetve futtathatjuk valamilyen felhő szolgáltatásban is. Erre ad lehetőséget például a digitalocean.com havi 20 $-ért. A gyártó továbbá megadja a lehetőséget arra, hogy nála futtassuk a szervert és ezért az összes készpénzben vett tranzakciónak a 0,5 százalékát számolja fel.


Jellemzők (Egyirányú ATM)


Mind a BATMTwo Classic és a BATMTwo Large Bitcoin modellek egyirányúak. Ez azt jelenti, hogy ezek az eszközök egy irányban képesek készpénzt kriptovalutára váltani. Abban az esetben hogyha két irányú gépre lenne szükséged nézd meg a BATMThree sorozatot, amelyet lent ismertetek.


Támogatott kriptovaluták


Több mint 40 kriptovalutát támogat. BTC (Bitcoin), BCH (Bitcoin Cash), ETH (Ethereum), LTC (Litecoin), DASH, XMR (Monero), DOGE (Dogecoin), ANT (Aragon Network Token), BTXX, BURST, CLOAK, SMART (SmartCash), FTO, GRS, ICG, LEO, LINDA, LSK, MAX (MaxCoin), MEC, MKR (Maker), NBT, NXT, PAC, REP, START, SUM, SYS, TKN, USDT, VIA, WDC, XMR, XZC.


A cég általában kérésünkre nem fejlesztik ki új kriptovaluták támogatását. Ezek attól függnek, hogy hogyan halad a közösségi az infrastruktúra fejlesztésével.


Bővíthetőség


A Github lévő OpenAPI segítségével ki lehet egészíteni a különböző funkciókat, illetve egyéb más kriptovaluta támogatását is megl ehet valósítani.


POS Integráció


Az eszközzel megvalósítható a Bitcoin tranzakciók lebonyolítása. Ezáltal az üzletedben nincs szükség külön más hardverre ahhoz, hogy vásárlóid Bitcoinért cserébe juthassanak hozzá termékedhez!


Biztonságra tervezve


A terminál kizárólag HTTPS kapcsolaton keresztül kommunikál a szerverrel A szerver kriptovaluta tőzsdékkel és úgynevezett meleg pénztárcákkal (hot wallet) kommunikál Maga az ATM nem tárol kriptovalutát Az ATM számára használandó meleg pénztárcákat magunk vagy online szolgáltatások segítségével tárolhatjuk


Árfolyamkockázat kiküszöbölve


Más cég által gyártott Bitcoin kriptovaluta ATM-ektől eltérő módon ez a modell képes arra, hogy a kriptovalutát abban a pillanatban megvásárolja, amikor a készpénz behelyezésre került. Ezáltal az üzemeltetőt védi az árfolyam ingadozásból esetlegesen származó veszteségektől. Ezek mellett lehetőség van olyan működési üzemmódra is, amelyben nem kriptovaluta tőzsdén szerzi be a szükséges kriptovalutát, hanem a tulajdonos már birtokában lévő Bitcoint tudja árusítani. Az árfolyamok 30 másodpercenként frissülnek az eszközben.


Távoli elérés és monitorozás


Az eszköz beállításához szükséges adatok egy szerverről kerülnek letöltése. Ezek a konfigurációs beállítások tartalmazzák az online terminál állapotát, a készpénzt tároló tartalmát, az árfolyamokat, a készpénz tranzakciós limiteket (óránként, naponként, havonta), felhasználói viselkedéseket, végrehajtott tranzakciókat és ezek státuszát is. A szerver képes üzenetet illetve e-mailt küldeni az üzemeltetőnek bizonyos események bekövetkeztével. Ilyenek lehetnek az amikor egy tranzakciót végrehajtottak vagy az eszközben a készpénz szintje elért egy bizonyos értéket.


Távoli szoftverfrissítés


A szoftverfrissítéshez szükséges információk az interneten kerülnek terjesztése. Ezáltal nincs szükség különösebb beavatkozásra. Ennek következtében az üzemeltetési költségeit csökkennek hiszen nincs arra sem szükség, hogy valaki személyesen megjelenjen az eszköz előtt és kézzel végezze el a szoftver frissítéséhez szükséges lépéseket.


A felhasználó azonosítása


A felhasználót be lehet azonosítani az ujjlenyomat olvasó segítségével, telefonszámának ellenőrzésével, személyi igazolványának beolvasásával vagy fényképes azonosítást is lehet használni. A felhasználó azonosításáról szóló rendelkezések országoktól függően változnak és a GeneralBytes az egyik olyan gyártó, amely akár a legszigorúbb szabályzóknak is képes megfelelni.


Az ATM és a hozzá kapcsolt szerver képes arra, hogy a telefonszám alapján letöltse a felhasználó nevét és címét illetve a háttérben terroristákat tartalmazó listákon és végig tudja futtatni az adatokat. Erre a funkcióra bizonyos országokban lehet szükség, mint például az Egyesült Államokban.


Értesítések


Az eszköz képes arra, hogy értesítést küldjön az üzemeltetőnek akkor amikor a benne lévő készpénz szintje elér egy bizonyos értéket, már több mint egy órája offline állapotba van vagy akkor hogyha végrehajtották vele egy tranzakciót. Ennek köszönhetően az üzemeltető mindig tájékoztatva van eszköte állapotáról.


Egyéb szolgáltatások


Nyugta küldése SMS-ben vagy e-mailben


Bitcoin küldése SMS-ben egy privát kulcs segítségével


Olvass még: Hogyan kereshetünk pénzt Bitcoin-al?

Azt hiszem hogy világos hogy mi a különbség az egy illetve a kétirányú kriptovaluta ATM-ek között. Mivel a fentiekben bemutattam, hogy mire is képes, illetve milyen jellemzői vannak egy egyirányú kriptovaluta ATM-nek a következőben nézzünk egy komolyabb modellt amely képes kétirányú tranzakciók megvalósítására.

Alapvető információk


A BATMThree platform a piac egyik vezető terméke. Kiváló választás Bitcoint, kriptovaluta és más egyéb blokklánc alapú projektek megvalósítására. Innovatív megvalósítások sokaságát rejti magában és a 2015-ös piacra kerülése óta meglehetősen sok fejlesztést eszközöltek rajta. Többek között megjelent az NFC kártya csatlakozó is az eszközön.

BATMThree kriptovaluta ATM
BATMThree kriptovaluta ATM, amely 2020-as ára $5999-tól kezdődikAlapvetően a fenti BATMTwo-hoz hasonló funkciókat illetve működést várhatunk el az eszköztől, de ezek mellett még sok más újdonságot is tartogat a számunkra. Úgy tervezték hogy megálljon saját lábán és a padlózathoz lehet őt rögzíteni a további biztonságos használat érdekében. Hőnyomtatóval szerelték fel, amellyel pénztárcákat lehet nyomtatni valamint nyugtákat lehet kiállítani. Az ehhez szükséges papírt a cégtől lehet megrendelni.


A BATMThree modellek nagy precizitású kaszinóban is használt bankjegy felismerővel vannak felszerelve. Ezek a felismerő egységek azonosítják a hamisított illetve a sérült bankjegyeket és ezáltal védelmet jelentenek a pénzügyi veszteségektől. A gyártó ezeket a modelleket kéthavonta új szoftverrel látja el. Így mindig a legújabb trendeket követik.


A BATMThree-t össze kell kötni a cég szerveroldali szoftverével, amelyet CAS-nek hívnak. Ez a szerveroldali alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy vásárolj, illetve elaludj kriptovalutát, kezeld saját pénztárcádat, beállításaidat, csapatodat és sok más egyéb funkcióval is szolgál.


A szerveroldali alkalmazást telepíthetjük magára hardverre is illetve futtathatjuk valamilyen felhő szolgáltatásban is. Erre ad lehetőséget például a digitalocean.com havi 20 $-ért. A gyártó továbbá megadja a lehetőséget arra, hogy nála futtassuk a szervert és ezért az összes készpénzben vett tranzakciónak a 0,5 százalékát számolja fel.


Jellemzők (Egy illetve kétirányú működési mód)


Olvass még: Hogyan bányásszak bitcoint


A BATMThree modell képes arra, hogy készpénzt váltson át kriptovalutára, valamint a másik irányba is tud működni tehát kriptovalutáért cserébe készpénzt vehetünk fel a terminálból. Az eszközt a beállítása során állíthatjuk egy vagy kétirányú módba.


Hogyan néz ki az eladás


  • 1. A felhasználó jelzi hogy mennyit szeretne felvenni készpénzben
  • 2. Az eszköz ellenőrzi hogy van-e elegendő készpénz benne.
  • 3. Ezek után a BATM kinyomtat egy bizonylatot különböző utasításokkal illetve egy QR kóddal, amely tartalmazza a megfelelő összegű kriptovaluta átutalására szóló igényt.
  • 4. Ezek után a felhasználónak el kell küldeni a kijelölt kriptovalutát és ha a felvehető pénz készen áll erről SMS-ben kap értesítést.
  • 5. Az előzőekben kinyomtatott nyugtát be kell olvastatni az eszközzel, amely ezek után kiadja a készpénzt.
  • 6. Lehetőség van úgy beállítani az eszközt, hogy az közben a háttérben azonnali módon eladja a begyűjtött valutát a hozzácsatolt kriptovaluta tőzsdén ezáltal csökkentve az üzemeltető árfolyam által érzékelt kockázatot.


Támogatott kriptovaluták


Több mint 40 kriptovalutát támogat. BTC (Bitcoin), BCH (Bitcoin Cash), ETH (Ethereum), LTC (Litecoin), DASH, XMR (Monero), DOGE (Dogecoin), ANT (Aragon Network Token), BTXX, BURST, CLOAK, SMART (SmartCash), FTO, GRS, ICG, LEO, LINDA, LSK, MAX (MaxCoin), MEC, MKR (Maker), NBT, NXT, PAC, REP, START, SUM, SYS, TKN, USDT, VIA, WDC, XMR, XZC.


A cég általában kérésünkre nem fejlesztik ki új kriptovaluták támogatását. Ezek attól függnek, hogy hogyan halad a közösségi az infrastruktúra fejlesztésével.


Bővíthetőség


A Github lévő OpenAPI segítségével ki lehet egészíteni a különböző funkciókat, illetve egyéb más kriptovaluta támogatását is meg lehet valósítani.


NFC kártya támogatás (opcionális)


A BATM eszköz NFC kártyát tud kiállítani a felhasználó részére, amely tartalmazza a Bitcoin privát kulcsát. A felhasználó ezek után használhatja a kártyát Bitcoin pénztárcaként és Bitcoint fogadhat illetve küldhet ha azt egy NFC olvasóra helyezi. Továbbá van lehetőség névjegykártya kialakítására is. Ezáltal maga az NFC kártya marketing eszközként is felhasználható. Ezeket a kártyákat továbbá lehet használni fizetésre POS terminálokon vagy különböző android alkalmazások segítségével. Ezeket az NFC kártyákat a következő okokból bocsátják ki:


Könnyű használat. Az NFC kártyákat hasonló módon használhatjuk mint a hitelkártyákat. Egy barátságosabb megoldás azoknak akik még nem ismerik a kriptovaluták világát.


Tartósság. Felhasználónak van rá lehetőség, hogy papíralapú pénztárcát nyomtassanak, de ezek nem túl tartósak. A műanyag NFC Bitcoin pénztárca kártya kiválóan illeszkedik a hétköznapi pénztárcába a Visa vagy MasterCard mellé


Hűség program. Az NFC kártya használható hűségprogram is, amely Bitcoin helyett hűség token-t tud kibocsátani


Kedvező ár. Az NFC kártya csupán 0,4 dollár ba kerül ezáltal kiváló megoldás az ATM üzemeltetőjének vállalkozásának hírnevének terjesztésére


POS Integráció


Az eszközzel megvalósítható a Bitcoin tranzakciók lebonyolítása. Ezáltal az üzletedben nincs szükség külön más hardverre ahhoz, hogy vásárlóid Bitcoinért cserébe juthassanak hozzá termékedhez!


Biztonság betervezve


A terminál kizárólag HTTPS kapcsolaton keresztül kommunikál a szerverrel A szerver kriptovaluta tőzsdékkel és úgynevezett meleg pénztárcákkal (hot wallet) kommunikál Maga az ATM nem tárol kriptovalutát Az ATM számára használandó meleg pénztárcákat magunk vagy online szolgáltatások segítségével tárolhatjuk


Árfolyamkockázat kiküszöbölve


Más cég által gyártott Bitcoin kriptovaluta ATM-ektől eltérő módon ez a modell képes arra, hogy a kriptovalutát abban a pillanatban megvásárolja, amikor a készpénz behelyezésre került. Ezáltal az üzemeltetőt védi az árfolyam ingadozásból esetlegesen származó veszteségektől. Ezek mellett lehetőség van olyan működési üzemmódra is, amelyben nem kriptovaluta tőzsdén szerzi be a szükséges kriptovalutát, hanem a tulajdonos már birtokában lévő Bitcoint tudja árusítani. Az árfolyamok 30 másodpercenként frissülnek az eszközben.


Távoli elérés és monitorozás


Az eszköz beállításához szükséges adatok egy szerverről kerülnek letöltése. Ezek a konfigurációs beállítások tartalmazzák az online terminál állapotát, a készpénzt tároló tartalmát, az árfolyamokat, a készpénz tranzakciós limiteket (óránként, naponként, havonta), felhasználói viselkedéseket, végrehajtott tranzakciókat és ezek státuszát is. A szerver képes üzenetet illetve e-mailt küldeni az üzemeltetőnek bizonyos események bekövetkeztével. Ilyenek lehetnek az amikor egy tranzakciót végrehajtottak vagy az eszközben a készpénz szintje elért egy bizonyos értéket.


Távoli szoftverfrissítés


A szoftverfrissítéshez szükséges információk az interneten kerülnek terjesztése. Ezáltal nincs szükség különösebb beavatkozásra. Ennek következtében az üzemeltetési költségeit csökkennek hiszen nincs arra sem szükség, hogy valaki személyesen megjelenjen az eszköz előtt és kézzel végezze el a szoftver frissítéséhez szükséges lépéseket.


A felhasználó azonosítása


A felhasználót be lehet azonosítani az ujjlenyomat olvasó segítségével, telefonszámának ellenőrzésével, személyi igazolványának beolvasásával vagy fényképes azonosítást is lehet használni. A felhasználó azonosításáról szóló rendelkezések országoktól függően változnak és a GeneralBytes az egyik olyan gyártó, amely akár a legszigorúbb szabályzóknak is képes megfelelni.


Az ATM és a hozzá kapcsolt szerver képes arra, hogy a telefonszám alapján letöltse a felhasználó nevét és címét illetve a háttérben terroristákat tartalmazó listákon és végig tudja futtatni az adatokat. Erre a funkcióra bizonyos országokban lehet szükség, mint például az Egyesült Államokban.


Értesítések


Az eszköz képes arra, hogy értesítést küldjön az üzemeltetőnek akkor amikor a benne lévő készpénz szintje elér egy bizonyos értéket, már több mint egy órája offline állapotba van vagy akkor hogyha végrehajtották vele egy tranzakciót. Ennek köszönhetően az üzemeltető mindig tájékoztatva van eszköte állapotáról.


Egyéb szolgáltatások


Nyugta küldése SMS-ben vagy e-mailben


Bitcoin küldése SMS-ben egy privát kulcs segítségével
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top