Kriptovaluta ATM Budapesten


Hozzáadva: 2020. Június 18. Megtekintve: 310

A kriptovaluták számának rohamos növekedésével egyre nagyobb figyelmet kapnak a digitális valutákat árusító automaták is. Az informatika fejlődésével a pénzvilágban is hatalmas változások következnek be, ezek közül az egyik nem elhanyagolható tény a kriptovaluták megjelenése. Sokak számára a Bitcoin és társai egy teljesen ismeretlen világot jelentenek, mindenesetre az alábbiakban bemutatom hogyan kell használni egy kriptovaluta pénztárcát valamint egy kriptovaluta automatát.


Rendelkezem valamilyen mennyiségű szakmai háttértudással, de ennek ellenére eleinte én is szkeptikusan álltam a kérdéshez. Sokat lehet olvasni az interneten különböző átverésekről, csalásokról, illetve eltűnt kriptovalutákról is, emiatt jobb ha kétszer átgondoljuk, hogy mibe vágjunk fejszénket.

Nem szabad elfelejteni azonban azt sem, hogy ha megpróbáljuk teljesen kizárni ezeket a technológiai újításokat életünkből, azzal akár hátrányos helyzetbe is kerülhetünk. Gondoljunk csak bele, ha valaki soha nem találta volna fel a kereket lehet, hogy még mindig gyalogolnánk. A lovas kocsi után következett a vonat és a gépjármű, ma pedig már elektromos hajtású rollerekkel is járhatunk. Lehet, hogy a következő a hátra szerelt rakéta lesz tényleg. De mielőtt elkanyarodnék a témától nézzük, hogy Budapesten egy fizikai kriptovaluta automatából hogyan lehet virtuális valutát vásárolni amit aztán pénztárcánkban elhelyezhetünk.


Kriptovaluta automaták Budapesten


Az első lépés a kriptovaluta ATM megkeresése volt, erre a Google maps térkép szolgáltatást használtam gondolom mindenki hasonlóan cselekedett volna.Budapest belvárosában nincs túl sok ilyen eszköz. A Király utca környékén lévő Gozsdu udvarban adott ki két kriptovaluta automatát a térkép, azonban ellátogatva a helyszínre az egyik hely zárva volt. Valószínűsíthetően a koronavírus miatt. A másik helyen pedig nem találtam meg a kriptovaluta automatát.


Szerencsére viszont az Oktogonon megtaláltam az eszközt, amely egy hamburgerezőben rejtőzködik. Az alábbiakban csatolnám a térképet ennek segítségével ti is megtalálhatjátok ezt a csodás szerkezetet.


Miután beléptél a hamburgerezőbe kicsit a pult felé kell haladnod majd jobbra fordulnod és ott láthatod a következő kriptovaluta automatát:

Kriptovaluta automata Budapesten

Kriptovaluta vásárlása Budapesten


A következőekben megmutatom hogyan kell Bitcoint vásárolni egy budapesti fizikai Bitcoin automatából. A képeken láthatjuk, hogy professzionális eszközről van szó, azonban kicsit zavaró, hogy bizonyos dolgokat magyarul és bizonyos dolgokat pedig angolul ír ki, ezen lehetne még mit javítani.


Első lépésként tehát nézzük hogyan kell kriptovalutát vásárolni.


Először a következő kép alapján kiválasztom, hogy milyen értékhatárig szeretnék virtuális pénzre szert tenni.

Kriptovaluta vásárlása automatából Budapesten

A következő lépés keretében meg kell adni egy telefonszámot hiszen erre fognak küldeni egy azonosító kódot és ezt kell majd használnunk amikor kriptovalutát vásárolunk.

A telefonszám megadása

A mai napon 10 000 Ft értékben vásároltam Bitcoint az automatából mutatom az alábbi képen hogyan kellett ide behelyezni a tízezer forintos bankjegyet.

A bankjegy behelyezése

Az automata sikeresen felismerte a pénzt, majd megmutatta hogy a 10.000 forintom az hány Bitcoinnak felel meg.

Felismert összeg

Láthatjátok a következő képen, hogy az automatának van egy fix 500 Ft-os díja is.


Továbbá az is világos hogy meg kell mondanunk az automatának melyik címre fogjuk fogadni a megvásárolt Bitcoint. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy megnyitjuk saját telefonos pénztárcánkat és elővesszük belőle kriptovaluta pénztárcánk QR kódját, amelyet be kell olvastatni az automatával.


Amennyiben mindennel kész vagyunk már csak rá kell nyomni a zöld színű BTC vásárlása gombra.

Vásárlás gomb

Nekem sikerült a tranzakció és erről egy bizonylatot is kaptam majd néhány másodperc múlva telefonomon lévő pénztárca alkalmazásban megjelent az átutalt Bitcoin.

Sikeres tranzakció

A szakavatottak már tudják, hogy miért kell ilyenkor várni. Ugye arról van szó, hogy minden egyes tranzakció amelynek során virtuális valutát küld valaki valakinek egy blokkláncnak nevezett objektum segítségével kerül rögzítésre és ennek a blokkláncnak a könyvelését tulajdonképpen a virtuális valuta bányászok végzik.

Nyugta a sikeres tranzakcióról

Attól függően, hogy éppen hány bányász tartózkodik a rendszerben és hány tranzakciót kell hitelesíteni, a tranzakció végrehajtódásának sebessége változik.

A telefonos pénztárcában megjelent a BitcoinHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top