Kétirányú kriptovaluta automata Bécsben


Hozzáadva: 2020. Június 22. Megtekintve: 337

Helyváltoztatási lehetőségeinek a koronavírus pandémia idején korlátok közé vannak szorítva. Mindezek ellenére Ausztriába már gondtalanul utazgathatunk, a határon sem állíthatják a magyar rendszámú autókat. Bécsben pedig található kriptovaluta ATM és ez jó hír a virtuális pénzek világában utazóknak. Nézzük a kriptovaluta vásárlás menetét.


Ez nagyon egyszerű. Rájöttem, hogy a bécsi kriptovaluta automaták is nagyjából úgy működnek, mint a magyarországiak. Mivel vasárnap értem Bécsbe az első helyszín már nem volt nyitva. Megszálltam tehát egy szállodában és másnap reggel, hétfőn kezdtem el a felderítést.


The House of Nakamoto Bécsben.

Az egyik legnagyobb kriptovalutátval foglalkozó üzlet a Mária Terézia Strassén ( Maria-Theresien-Straße ) található. The House of Nakamoto-nak hívják és az alábbi térképen láthatjátok ti is a pontos helyét.Amikor beléptünk az üzletbe a kriptovaluta automata jobb oldalon található. Maga az eszköz nagyon hasonló a Magyarországon telepítettekhez. Ez a képernyő fogad minket:


Kriptovaluta automata Bécsben.

Látjuk tehát hogy a bécsi kriptovaluta ATM valamivel több kriptovaluta fajtát támogat. Amikor Bécsben voltam csak bitcoinnal szerettem volna játszadozni ezért a baloldalon található ikont választottam.


Bitcoin vásárlása Bécsben.

Következőkben tehát megmutatom a Bitcoin vásárlásának menetét ebből a kriptovaluta automatából. Első lépésként ki kell választanunk a betenni kívánt euró mennyiséget. Nézzük most a 250€ alatti tartomány.


Bitcoin vásárlása Bécsben.

A mai napon mindösszesen 20€ értékben vásároltam Bitcoint. Mutatom hogyan kell behelyezni a bankjegyet az automatába.


A bankjegy behelyezése.

A kijelzőn megbizonyosodhatunk behelyezett bankjegy felismeréséről és láthatjuk az ezzel egyenértékű Bitcoin darabszámát is.


Bitcoin kijelzése.

A következő lépés során nyomjuk meg a zöld színű Bitcoin vétele gombot.


Bitcoin vásárlása Bécsben.

A tranzakció sikerült és az automata a következő zöld színű felületet jelzi ki:


Sikeres Bitcoin vásárlás Bécsben.

A tranzakcióról egyébként nyugtát is kapunk sajnos rajta minden német nyelven van írva ezért nem sokat értettem belőle. Megkérdeztem a bolti alkalmazottól, hogy mi a helyzet és kiderült hogy megközelítőleg 40 percet kell várni az egyenleg frissítésére.


Sikeres Bitcoin vásárlás Bécsben.

Így is történt, egy 20 perces várakozás után telefonomon lévő pénztárca alkalmazásban értesítést kaptam az átutalt Bitcoin beérkezéséről.


A beérkezett Bitcoin.

Mi a különbség a bécsi kriptovaluta ATMek használatában?


A teljes anonimitás. Magyarul, ha a budapesti kriptovaluta ATMet használjuk, minden esetben meg kell adni egy telefonszámot, amelyen az operátor SMS-t küld nekünk azonosítás céljából. A bécsi eszközök esetében ilyen nincs. Összesen a digitális pénztárcánkra van szükség és tudunk kriptovalutát venni is és eladni is.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top