Kétirányú kriptovaluta ATM Budapesten


Hozzáadva: 2020. Június 20. Megtekintve: 382

A legegyszerűbb megoldás ha kriptovaluta tőzsdén vásárolunk kriptovalutákat, azonban nem mindenki adja meg szívesen mindenféle megbízhatatlan weboldalnak a bankkártya adatait. Szerencsére az utóbbi években egyre több ponton találhatunk Magyarország fővárosában is kriptovaluta vételére és eladására alkalmas eszközöket. A következőekben bemutatok egy újabb helyszínt, ahová ellátogattam és 10.000 forint értékben vásároltam kriptovaluta automatából Bitcoint.


A mai napon egy nem túl frekventált helyen található Bitcoin automatát látogattam meg és kiegészítettem tapasztalataimat a kriptovaluták misztikus világában.


Sajnos még 2020-ban is legtöbb ember abszolút elutasító magatartásmódot tanúsít a kriptovalutákkal kapcsolatban és sokan a modern világ egyik legnagyobb csalásának tartják.


Nyilván a technológia elméleti hátterének megértése nem túl egyszerű feladat, főleg olyanok számára akiknek mondjuk egy hash függvény teljesen ismeretlen fogalom, azonban ezekben a rövid kis bejegyzésekben fotók segítségvel illusztrálom a virtuális valuta infrastruktúra egyik elemének működését, amelyből látszik hogy bármennyire is digitális a helyzet ezeknek az interneten vett és eladott kriptovalutátnak tényleges értéke van.


A Google Maps segítségével rákerestem a Budapesten található kriptovaluta automatákra és Forgách utcai metró megállótól nem messze egy irodaépületben találtam egyet.Mivel elektromos rollerrel közlekedek, a belvárosból viszonylag gyorsan eljutottam a Forgách utca metrómegálló közelében található irodaházba, amelynek a bejárati részén találhatjuk a kriptovaluta automatát.


Nagyjából így néz ki a bejárati rész:

Bitcoin automata a Balance Buildingben.

Miután megtaláltam az automatát az első lépés volt a vásárolni kívánt digitális valuta kiválasztása.


Bitcoint szerettem volna venni, ezért a baloldali ikont választottam.

Bitcoin vásárlása egy kriptovaluta ATM-ből.

Az Oktogonon talált automatától eltérő módon ez a kriptovaluta automata képes euró és forint bankjegyek befogadására is. Nálam most csak forint volt ezért ezt választottam.

Bitcoin vásárlása egy kriptovaluta automatából.

A következő lépés volt a tízezer forintos bankjegy behelyezése.

A bankjegy behelyezése a kriptovaluta automatába.

Az előzőekben is a Bitcoin.com által szolgáltatott digitális valuta pénztárca alkalmazást használtam és ennek QR kódját beolvastatva sikerült a 10.000 Ft-nak megfelelő kriptovalutát a pénztárcába varázsolni.

SIkeres behelyezés.

Erről egyébként maga az alkalmazás is küld értesítést az alábbi ábrán látható módon:

Sikeres vásárlás.

A tranzakció sikerült és erről egy zöld színű képernyő is tanúskodik.

Sikeres tranzakció.

Végezetül pedig ha szeretnénk akár nyugtát is nyomtathatunk a tranzakcióról.

Nyugta.

Azt láthattuk a fenti képeken, hogy az automatának van egy 500 Ft-os fix díja, illetve ha az alkalmazásban megjelenített amerikai dollár összeget esetleg a középárfolyamon átváltjuk magyar forintra nem pontosan annyit fogunk kapni. Ebből tehát az gyanítom, hogy valamelyik váltás során nem a középárfolyamot használják.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top