Készpénzfelvétel Krakkóban Bitcoin ATM-ből


Hozzáadva: 2020. Szeptember 14. Megtekintve: 79

Ezen a napon egy újabb kriptovaluta atm teszttel szolgálhatok. Egyik legizgalmasabb kérdés a kriptovalutákkal való ismerkedés során az, hogy hogyan lesz belőlük igazi pénz. Erre valók többek közt a Bitcoin ATM-ek. A mai napon felderítettem egy kétirányú eszközt a krakkói vasútállomás épületében és ezen automata használatával sikerült eladnom Bitcoin-t azért hogy készpénzt vegyek fel belőle. Maga a használat kicsit meg van bonyolítva, illetve a rendszer egy ponton átvált angolról lengyelre szóval gondoltam itt bemutatom kicsit a részleteket. Hasonlóan az előző bejegyzésekhez itt is minden lépést próbáltam fényképekkel dokumentálni, hogy lehetőleg érthető legyen a lengyelországi zsonglőrködésem is. Ha valami nem lenne világos, írj nyugodtan kommentet és belátható időn belül válaszolok rá.


Ha már olvastad az előző bejegyzést láthatod hogyan kell eljutni a krakkói vasútállomás épületén belül található flyingatom által üzemeltetett Bitcoin ATM-hez. Ha még nem, akkor itt egy Google Maps, ezzel könnyen meg lehet találni a helyet:Itt egy ilyen bejáratot kell keresni:


A bevásárlóközpont bejárata

Majd le kell menni a legalsó szintre és itt lesz az automata:


Az automata a jobb oldalon van.

Jelenleg kriptovalutát akarunk eladni, ezért a Sell Bitcoin gombra kell menni:


Bitcoin eladása Lengyelországban.

Ki kell választani az értéket, én 100 zloty-val próbálkoztam:


Az érték kiválasztása.

Itt pedig a “Cash Out” gombra kell menni:


A Cash Out gomb.

És akkor itt jött egy eddig nem látott lépés, a verifikáció:


Az elérhetőség megadása.

Ki lehet választani, hogy SMS-ben vagy e-mailben értesítsenek. Nekem megfelelt az e-mail. Miután beírtam az e-mail címemet, küldtek egy megerősítő kódot.


A megerősítő kód.

Ezt beírtam és kijött a következő felület:


A Bitcoin tranzakció.

A felületen lévő kódot be kell olvasni a digitális pénztárca alkalmazás segítségével és el kell küldeni a megfelelő mennyiségű Bitcoint az automata címére:


A Bitcoin eladása.

És akkor a megfelelő módon el is küldtem a Bitcoinokat.


A Bitcoin elküldése.

Erről az automata értesít is és a következő felületet jelzi ki:


Értesítés.

Látszik tehát hogy várni kell egy kicsit amíg a blokkláncon a tranzakciót hitelesítik. Erről amúgy e-mailben értesítenek.


Vártam egyébként hogy megérkezzen az e-mail és egy pár perc után a bejövő fiókomban a következőt találtam:


A beérkezett e-mail.

Innentől kezdve már kicsit nehéz volt a dolgom mert ugye ebben minden lengyelül volt írva, de gondoltam most már visszamehetek az automatához és felvehetem a pénzt.


Valahol azt írták hogy az automata jobb alsó sarkában lévő gombra kell nyomni és így is tettem...


A pénz felvétele.

Itt megint kijön ugyanez a hitelesítési felület és mivel egyszer már megadtam az e-mail címemet gondoltam itt is ugyanazt kell tennem...


A hitelesítési felület.

A következő pedig egy hasonló hitelesítési kód megadása amelyet az automata elküldött az emailcímemre.


Az email-ben lévő hitelesítőkód megadása.

Igazándiból ha minden cím és kód stimmel, akkor az automata ki kell hogy adja a kívánt készpénzt. Nekem ez sikerült is.


A következő módon az automata jobb alsó részén található kiadónyílásban a 100 zloty-s bankjegy megjelent:A sikeres tranzakció.

Az automata pedig a következő módon megköszöni a tranzakciót:


A sikeres tranzakció.

Látszik tehát hogy a készpénzfelvétel során meg kellett adni valamilyen személyes információt vagyis egy kapcsolat tartási módod. Erre azért volt szükség, mert egyébként az automata nem tudta volna hogy éppen kinek kell a felvehető pénzt odaadni.


Érdekes módon amikor Pozsonyban használtam hasonló automatát akkor erre nem volt szükség és a készpénzt egyből kiadta az eszköz. Pontosan nem értem hogy mi a különbség a két eszköz működése között. A lényeg hogy a készpénzfelvétel sikerült!


Ha jól értelmezem a kapcsolattartási mód megadása nem egyenlő identitásunk felfedezésével, hiszen emailcímet bárki bármikor bármilyen szolgáltatónál tetszőlegesen regisztrálhat.


Itt inkább arról van szó, hogy a tranzakciót valahogy azonosítani szeretné az automata a két időpillanat között amikor is várunk a tranzakció hitelesítésére.


Nagyjából ennyi lenne a bejegyzés tartalma. Remélem érthető volt. Ha érdekelnek a további automaták, olvasd el a bécsi, budapesti, pozsonyi, kassai vagy prágai történeteimet is, hiszen sok érdekességet tartogatnak számodra ha még csak most ismerkedsz a kriptovaluták világával.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top