Készpénz felvétele Salzburgban Bitcoin ATM-ből


Hozzáadva: 2020. Szeptember 09. Megtekintve: 88

A modernebb Bitcoin ATM-eket általában két irányban lehet használni. Lehet belőlük kriptovalutát vásárolni és lehet nekik kriptovalutát eladni készpénzért cserébe. Ha valaki kereskedik Bitcoinnal vagy esetleg kriptovaluta bányát üzemeltet akkor mindenképp nagyon fontos lehet számára az, hogy néha készpénz formájában is hozzájusson kriptovalutáinak ellenértékéhez. Erre a feladatra lehet jó egy kriptovaluta ATM, amelyet ha eladás irányban használunk készpénzt fog kiadni és teszi ezt az adott ország pénznemében. Ha Magyarországon vagyunk, akkor forintban, ha Csehországban akkor cseh koronában és így tovább. Ezen alkalommal nézzünk egy nagyon egyszerű kis példát, amelynek segítségével demonstrálom egy osztrák automata működését.


Bitcoin ATM-et nem csak Ausztria fővárosában, Bécsben találhatunk, hanem egyéb más városokban is. Most utazzunk el a Keleti Pályaudvarból az ausztriai Salzburgba és nézzük meg hogyan működnek ott a kriptovaluta ATM-ek. Egy irányban a vontajegy 40 euróba kerül és viszonylag sokáig tart a vonatút, de Bécs után nagyon szép tájban gyönyörködhetünk, szóval megéri.


Az automata, amelyet most be szeretnék mutatni a salzburgi főpályaudvar mellett található. Ezen Google Maps segítségével ti is megtalálhatjátok:Kicsit ugyan el van dugva és a következő bejáratot kell keresni:


A Bitcoin ATM megtalálási helye Salzburgban.

Ha bent vagyunk, a baloldalon egy ilyen automata fogad minket:


A Bitcoin ATM Salzburgban.

Az ATM német és angol nyelven jelenít meg információt, mivel nem tudok jól németül angolra váltottam és a Sell gombra nyomtam:


Sell gomb.

A következő lépés a használati feltételek elfogadása, amely szintén németül van:


Felhasználási feltételek.

És ki kell választani egy értékhatárt. Én 50 euróval próbálkoztam, ezért a 250 alatti gombra nyomtam:


250 euró alatt.

Majd be kell állítani az 50 eurót:


50 eurót állítottam be.

És itt meg lehet adni a telefonszámunkat, de erre nincs feltétlenül szükség:


A telefonszám megadása opcionális.

Ha megadjuk, az operátor értesíteni fog minket ha a készpénz felvehető.


Ekkor az automata kinyomtat egy nyugtát és az ezen lévő QR kódot kell beolvastatni a digitális pénztárcánk segítségével:


A nyugta.

A következő módon 62.94 USD-nek megfelelő Bitcoin-t küldtem el az eszköznek:


A Bitcoin elküldése.

Aznap már nem volt időm megvárni a tranzakció hitelesítését, visszamentem a szállásomra és másnap reggel kerestem fel az eszközt újból.


Ekkor a Redeem Ticket gombra kell menni:


A Redeem Ticket opció

És be kell olvastatni a QR kódot az automatával:


A QR kód beolvastatása.


Ha minden sikeres, az eszköz a következő módon ki kell hogy adja a készpénzt:


Készpénz felvétele Bitcoin ATM-ből Ausztriában.

Látszik tehát itt is, hogy a tranzakció anonim módon történt. Ha van egy digitiális Bitcoin pénztárcánk, amelyet egy hash azonosít, akkor elegendő csak azt kommunikálni Ausztriában egy Bitcoin ATM-el. A bécsi és a prágai Bitcoin ATM-ek is hasonló módon működnek. Ha érdekel tovább, hogy Szlovákiában hogyan lehet Bitcoin-t euróra váltani olvasdd el ezt a bejegyzést is!
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top