Hogyan vegyünk fel készpénzt Prágában Bitcoin ATM-ből?


Hozzáadva: 2020. Augusztus 23. Megtekintve: 162

A kriptovalutákkal való kereskedés során egy nagyon fontos mozzanat lehet azok készpénzre váltása. Bizonyos esetekben szükség lehet az e-tárcánkban tárolt digitális valutákat fizikai formában eltárolni és ilyenkor jöhet jól egy olyan kriptovaluta ATM, amelynek segítségével készpénzt tudunk felvenni. Prágában, Csehország fővárosában nem egy ilyen eszköz áll rendelkezésünkre. Ja és természetesen teljesen anonim módon tehetjük ezt meg. Nem szükséges telefonszámunk megadása mint Budapesten.


Prágában alapos vizsgálatot végeztem az ott található Bitcoin ATM-ek ügyében. Kíváncsi voltam, hogy a cseh automaták hogyan viszonyulnak a magyar, illetve osztrák testvéreikhez.


Három helyszínen tudtam kipróbálni a cseh eszközöket és az utolsón sikerült 1000 cseh koronát is felvennem mindennemű személyes adat megadása nélkül.


Az első mozzanat a helyszín megtalálása volt. Ehhez a Google Maps-et használtam, amelyet csatolok nektek:Egy bevásárlóközpontot kell keresni, amely így néz ki:


Bitcoin ATM Prágában.

A főbejáraton kell bemenni és a jobb oldalt lévő mozgólépcsőn le kell ereszkedni a -1. Szintre:


A mozgólépcső.

A kriptovaluta automata így néz ki:


Bitcoin ATM Prágában.

Mivel készpénzt szeretnénk felvenni, az automatának el kell adnunk a tárcánkban lévő kriptovalutát és ezért a Sell Bitcoin opciót kell választani, mint ahogyan én is tettem:


Bitcoin eladása Prágában.

1000 cseh koronát akartam most felvenni az automatából és ennek megfelelően állítottam be a dolgokat:


1000 cseh korona felvétele Prágában.

A tranzakció az eszközzel sikeres volt és nyomtatott nekem egy nyugtát, amit a következő kép jobb oldalán láthattok:


A tranzakció vége.

A nyugta így néz ki, legalább a legtöbb dolog angolul van rajta szóval nem kell a megértéssel sokat szenvedni:


A nyugta.

A rajta lévő QR kódot kell beolvastatni az e-pénztárca segítségével és el kell küldeni az automata címére a megfelelő mennyiségű Bitcoin-t:


A Bitcoin elküldése.

El is küldtem:


A Bitcoin elküldése.

És látszik, hogy a kért 47.11 amerikai dollár, 1041 cseh valutának felelt meg az aznapi árfolyamon, tehát megközelítőleg 41 cseh korona volt ennek a tranzakciónak a költsége.


Az elküldött BTC átváltva.

Igen ám, de hogyan jutunk a készpénzhez? Nem olyan bonyolult a dolog. Csak be kell olvastatni az automatával a blokkon lévő QR kódot és ki kell hogy adja nekünk a cseh koronát. Ha túl korán próbálkozunk vele, akkor a tranzakció a blokkláncon még nem hitelesítődött és a következő hibaüzenetet kapjuk:


Hibaüzenet ha túl korán próbálkozunk.

Ha pedig hitelesítődött a tranzakció (én egy órát hagytam neki), akkor kézhez vehetjük cseh koronánkat:


A cseh korona felvétele.

És az automata erről értesít is:Sikeres készpénz felvétel.

Nagyjából tehát ennyi lenne a cseh fővárosban töltött kripto-kalandom. Láthatjuk, hogy az automaták itt is jól használhatók, egyiknél sem tapaszlatam átverést, simliskedést.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top