Hogyan vásároljunk Bitcoin-t Prágában anonim módon automatából?


Hozzáadva: 2020. Augusztus 21. Megtekintve: 254

2020 augusztusában úgy döntöttem ellátogatok a cseh fővárosba, hiszen már sokat olvastam a cseh cég által gyártott automatákról. Kíváncsi voltam, vajon tényleg lehet-e Bitcoint vásárolni Prágában, is arra is, hogy mik a vásárlás feltételei. Igazándiból nem volt túl nehéz dolgom, leszámítva a reggel 5:40-es vonatindulást. Ami azonban jó a dologban, az az, hogy a Bitcoin automata Prágában közvetlenül az állomáson található.


Egyébként az automata felderítése nem olyan egyszerű feladat. Nyilván rá lehet keresni a Google Maps segítségével és ki fogja nekünk adni a helyszínt, amit itt most be is mutatok:


A probléma inkább azzal van, hogy az épületen belül kicsit nehéz eligazodni. Látszik az is, hogy az automata egy Relay üzletben található, viszont a prágai vasútállomás épületében legalább 5 Relay található. Így egy kicsit nehéz a dolgunk, de itt van egy kép az automatáról, amely az első emeleten található:


Bitcoin ATM Prágában.

Tehát csak be kell fáradnunk ide és az eszköz a jobb oldalon lesz. Ez egy kicsike automata volt, talán picit régebbi, mint a budapesti társai, de ettől függetlenül jól használható. Első ránézésre ugyan nagyon csehnek tűnt az egész, de rájöttem, hogy viszonylag sok nyelvet támogat a Bitcoin ATM. Gyorsan kiválasztottam az angolt és 500 cseh korona értékben vásároltam itt Bitcoint.


Bitcoin ATM kijelzője Prágában.

Maga a vásárlás menete nagyon egyszerű, nem kell telefonszámot sem megadni, tehát teljesen anonim módon történik a tranzakció, ami a kriptók világában egy elvárt dolog. Nem is értem, hogy miért kell a magyar automaták használatakor megadni a telefonszámunkat…


A lényeg tehát, hogy befejeztem a pénzt a következő módon:


A cseh korona behelyezése.

És miután a sikeres tranzakciót a következő módon kijelezte a gép:


Sikeres BTC tranzakció.

Meg is érkezett elektromos pénztárcába a Bitcoin:


A Bitcoin megérkezik a pénztárcámba.

Azt láthattuk, hogy az automatának van egy 100 koronás használati díja, ami nagyjából 1300 forintnak felel meg. Ha nagyobb összeget használunk ez százalékos arányban nem annyira durva.


Az átutalt BTC amerikai dollárban kifejezve cseh koronára átváltva.


Az alkalmazásom által kiírt dollár összeget átváltottam a mai napi árfolyamon cseh koronára és látszik, hogy megközelítőleg 380 cseh koronát utaltak át az 500-ból. Hát nem valami gazdaságos buli, de ha sürgősen szeretnénk kriptovalutához jutni akkor egy jó megoldás lehet a prágai vasútállomáson található BTC automata.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top