Első egyszerű lépések egy iOS alkalmazás fejlesztéséhez


Hozzáadva: 2020. Május 08. Megtekintve: 303

Hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság a telefonos alkalmazások. Köszönhető ez főleg annak, hogy lassan nincs az országban olyan ember, akinek ne lenne okostelefonja. Mennyire is egyszerű csak kikapni őt a zsebünkből és kedvenc alkalmazásunk segítségével írni a barátunknak vagy elküldeni egy képet vagy kaját rendelni. Sokan azt gondolják, hogy egy iOS alkalmazás kifejlesztése valami istentelenül nehéz feladat. A következőkben bemutatom, hogy korántsem erről van szó és aki rendelkezik bizonyos informatikai ismeretekkel, illetve van MAC számítógépe az pillanatok alatt elkezdheti az alkalmazások fejlesztését valamint kipróbálhatja kreativitását.


Egy jó néhány évvel ezelőtt ahhoz, hogy az Apple speciális fejlesztő környezetét használhassuk 100 dollárt kellett befizetnünk, azonban ezt mára eltörölték és teljesen ingyenesen igénybe vehetjük a fejlesztéshez használt környezetet.


Vágjunk is tehát bele. A következőkben lépésenként fogom dokumentálni az iOS alkalmazás fejlesztés menetét, így akinek készen áll a rendszere megközelítőleg 10-15 perc alatt létre is tudja hozni első telefonos alkalmazását.


Ha nemrég vásároltad MAC-edet, akkor először is szükséged lesz XCode-nak nevezett fejlesztőkörnyezetre, amit teljesen ingyenesen letölthetsz megtehetsz.


1. Keresd meg az alsó tálcán lévő App Storte-t, ahogyan az alábbi ábra mutatja.2. Következő lépésként fel kell telepítenünk az XCode nevű szoftvert, ami ingyenesen megtehető.3. Telepítsük fel az XCode-ot és ha sikerült nyissuk is meg.4. Ezek után létre kell hoznunk egy új projektet az alábbi ábrának megfelelő módon.5. A követekzőekben válasszuk a Single View App lehetőséget.6. Töltsük ki az adatainkat az ábra alapján.7. Válasszunk egy helyet az alkalmazásnak.8. Sikerült létrehozni az első alkalmazásunkat és látjuk a forráskódját is.9. Próbaképp írjuk át a Hello Word stringet.10. Kattintsunk az ábrán látható gombra és alkalmazásunk elindul.11. Látjuk a futó alkalmazást a szimulátorban.A jelen bejegyzésben láthatjákok hogyan fut egy iOS alkalmazás az XCode szimulátorában. Elárulom azt is, hogy lehetőség van az alkalmazás telefonra való áttöltésre is, amelyet egy következő bejegyzésben ismertetek.Hozzászólások (1)

Anita R. 2020.05.10 06:05

K


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top