Elon Musk, Jeff Bezos, és Bill Gates Twitter-fiókja is áldozatul esett a Bitcoin csalásnak


Hozzáadva: 2020. Augusztus 20. Megtekintve: 93

Minden jel arra utal, hogy Bill Gates, Elon Musk és Jeff Bezos Twitter-fiókját is feltörték egy összehangolt kriptovaluta átverés részeként.


A tech mogulok fiókjai tweeteket kezdtek el szétküldeni egy dupla bitcoin üzletről. Olyan nagyvállalatok, mint az Apple és az Uber is jelentették, hogy rendellenességeket tapsztaltak a profiljukban.


Egyelőre ismeretlen a tettes kiléte és a hogyanra sincsenek magyarázatok. Annyit azonban tudni lehet, hogy a hackerek, miután feltörték Musk fiókját, több órán keresztül irányították azt.


A Twitter letiltotta a szóban forgó platformokat, mindaddig, amíg a vizsgálat tart. Elon Musk, Bill Gates és Jeff Bezos fiókjait azért hackelték meg, hogy széleskörben tudjanak bitcoint kicsalni emberekből és mindez több órán keresztül tartott. Musk oldalán több ízben is megjelent az állítólagos bitcoin címe, a mellékelt üzenet szerint pedig, “nagylelkűnek érzi magát a COVID-19 miatt.”


Gates fiókja néhány perccel ezt követően küldte el ugyanazt az üzenetet, majd egy hozzászólást is írt Bezos tweetjéhez. Musk tweetje így szólt: “Küldj nekem 1000 dollárt, én visszaküldök 2000 dollárt”, valamint, hogy az ajánlata a következő 30 percre érvényes.


Bezos fiókja ezenkívül figyelmeztette az őt olvasókat, hogy 50 millió dollárban maximálja az elajándékozandó bitcoinok értékét.


A milliárdos befektető Warren Buffett fiókjának meghackelését követően a Musknál is olvasott “küldj 1000 dollárt” kezdetű felhívás volt olvasható.


A tweetek minden személy esetében csak néhány percig voltak elérhetőek, mielőtt eltávolításra kerültek volna. Musk, Gatess, Bezos és Buffett nem az egyedüliek, akiket hackertámadás ért.


Nagyon úgy tűnik, hogy a csalók kifejezetten a kék pipával jelölt, vagyis ellenőrzött Twitter-fiókokat célozták meg.


A demokrata elnökjelölt Joe Biden és a volt elnök Barack Obama is az áldozatok listáján szerepel. Olyan kiemelkedő pénzügyi szolgáltatókat és kripto-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások fiókjait is feltörték, mint a Cash App, a Ripple, a Binance, vagy a Coinbase.


A CoinDesk szerint Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatóját akkor vették célba, amikor figyelmeztetni akarta a fent említetteket.


A megtámadottak közül jónéhányan, köztük a CoinDesk is, bekapcsolta a többfaktoros hitelesítés funkciót, a nagyobb védelem érdekében.


Habár a tweetek azóta törlésre kerültek, a hírek szerint az Apple és az Uber fiókokba is behatoltak a hackerek a bitcoin csalás részeként.


Image by Pixelkult from PixabayHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top