Csirkevér, kommunisták, bordélyházak és nagy pénzek Ázsiában


Hozzáadva: 2019-11-17 Megtekintve: 177

Nézzük miket mondott H. Valamikor, valahol.

Vannak-e közöttetek olyan fiatal bandatagok, akik Kanadában, vagy Ausztráliában tevékenykednek?

H: Sokan. A legtöbben az Egysült Királyságban vannak, majd Amerika és Kanada. Sokan 40 év körüliek. Piszkos ügyletekből szerezték pénzüket és fokozatosan szerettek volna áttérni tisztább pénzkereseti módszerekre. Idővel sokan rájönnek, hogy képtelenek erre és visszatérnek régi énjükhöz. Felkeresik a helyi alvilági vezetőket és velük karöltve folytatják azt, amit otthon hagytak.

Hány üzletágban vagy most benne?

H: Eleinte szerencsjátékkal kezdtem, majd prostitúcióval folytattam. Lassan szerettem volna ezekből kiszálni és a tőkémet Kínába kezdtem el befektetni. Éttermekbe, karaoké és különböző éjszakai szórakoztató egységekbe. Sajnos sokszor van, hogy a bandatagok között kitör valami balhé és nekem kell őket lecsillapítanom, így nehezen tudok elszakadni a régi üzletágtól.

Hány tagja van most a bandának?

H: A bandát különböző kisebb egységkre osztjuk fel és a kisebb egységekhez különböző mennyiségben tartoznak emberek. Azt, hogy egy egységhez hány ember tartozik… Nem tudom. Azzal nagyjából képben vagyok, hogy Hong Kong melyik utcáját ki irányítja vagy, hogy melyik egység Hong Kong melyik kupleráját tartja ellenőrzése alatt.

A banda egységei közül hanyadikak vagytok ti a rangsorban?

H: A bandának 36 egysége van, de nem mindegyik tevékenykedik aktívan. Nekünk megvan a kijelölt területünk és sok kuplerájt tartunk az ellenőrzésünk alatt. Sok tagunk éjszakai klubbot, éttermet és kuplerájt üzemeltet Hong Kongban. Vannak olyan fiatal bandatagok, akik Hong Kong utcáit járva fiatal csinos lányokat szólítanak le és munkalehetőséget ajánlanak nekik. Pénzkereseti módszereink tárháza határtalan.

A japán szervezett bűnözésben ha valamelyik vezetőnek fia születik az kis idő után vezető lesz, majd ha annak lesz utódja az is. Így 5 nagy réteg alakult már ki a japán alvilágban. Ez nálatok is így van?

H: A szervezetünk olyan tagokból épül fel, akik őseik a Qing dinasztia (ez az utolsó imperiális dinasztia Kínában, 1644-től 1911-ig uralták az országot) vezetése ellen lázadtak. Az irodánk eredetileg Guanzhou-ban volt Guandong megyében. Eleinte nem volt sok tagunk. Páraon voltunk csak, viszont, amikor átjöttünk Hong Kong-ba, a tagok száma elkezdett rohamosan nőni és sok olyan tagunk lett, akik a banda nevében követtek el bűncselekményeket Hong Kongban, hasonlóan ahhoz, mint egy rendőr, aki civil ruhában bűncselekményt követ el. A szervezeten belüli ranglétra az alapján dől el, hogy ki milyen sorrendben lépett be a szervezetbe. Így tehát nem kor alapján rangsorolunk. A Japán modeltől eltérően fő-fő vezetőnk nincs.

Érdekes, hogy más kínai maffia csoportoknak van fő vezetője, hogyan lehet, hogy nektek nincs?

H: Minden egyes egység külön irányítási joggal rendelkezik. Ezeknek az egységeknek van vezetője, akik szoktak találkoznak és tárgyalnak. A vezetők tiszteletet tanúsítanak a többi vezető iránt és nem szólnak bele a másik dolgába. Nem interferálnak.

Vannak olyan alattvalók, akik nem ismernek? Van olyan, hogy az azonos egységhez tartozók balhéznak?

H: Természetesen sok olyan alattvaló van, aki nem ismer és igen szoktak balhézni. Manapság nem mindenki csak a szervezet érdekeit tartja szem előtt, hanem előtérbe helyezi az önérdekeit. Sokszor van, hogy a nézeteltéréseket a vezetőknek kell lecsillapítaniuk.

Úgy hallottam az belépni kívánóknak csirkevért kell inniuk, igaz ez?

H: Én voltam az utolsó generáció, akiknek még ezt kellett csinálniuk. Manapság már csak egy általános szertartáson kell résztvenni és beléphet az új tag. Az én időmben a tagok megvágták az ujjukat, a vérüket egy edénybe öntötték, majd levágáták egy csirke fejét és az ő vérét hozzákeverték az emberi vérhez, majd ezt ittuk meg. Így áldoztunk a hong kongi, vagyis a kínai isteneknek. Aki ma be szeretne lépni, annak 36.60 hong kongi dollárt kell adnia a vezetőknek. Hogy miért ennyit? Erre most nem térhetek ki…

A hong kongi maffia együttműködik a kínai, japán vagy taiwani maffiával?

H: Igen, sok olyan hong kongi maffia tag van, aki dolgozik közösen a japán Yamaguchi(山口組) szervezettel vagy a taiwani Zhulianbang(竹聯幫)-al. Ők nem mint szervezet a szervezettel, hanem magán úton működnek együtt. Különbőző módon teszik ezt. Kiemelendő a pénzmosás és egyéb alvilági tevékenységek. Mondok egy példát. A múltkor voltam Taiwanon és az ottani szervezeti vezető, egy barátom kijött elém a reptérre. Ha ő jönne Hong Kong-ban én is fogadnám őt a repülőtéren. Mivel az emberi kapcsolatokat nagyon fontosnak tartjuk, én akkor is kimennék a reptérre, ha nem lenne a barátom.

Vannak-e olyan fiatal csoportok, akik terveznék, hogy Japánba költöznek, vagy Japánban állítanák fel bázisukat?

H: Olyanról még nem hallottam, hogy egy kínai maffia csoport teljes területet jelölne ki magának Japánban, viszont Japánban sok a szaftos munka. Olyat hallottam, hogy valaki magánakció keretében megy Japánba és lopásokat vagy rablásokat követ el. Tudomásom szerint nagy erőfeszítést nem tesz a kínai szervezetbűnözés a Japánba való terjeszkedésre. Nem a mi szervezetünk az egyetlen Hong Kongban és a szervezetek sem teljesen egységesek. Régen, ha például Centrálban valaki kirabolt és felkerestél engem, én 1 órán belül előkerítettem volna az elkövetőt. Ma már mindenki a maga útján mozog és a vezetők nem mindig tudják, hogy mit csinálnak az alsó szintken levők.

Nem tudsz-e olyanról, hogy japán bűnszervezetek Hong Kongba terveznek jönni és itt kezdjenek el tevékenykedni, vagy olyanról, hogy valamelyik hong kongi bűnügyi szervezet Japánban tervez luxusautó lopásokat vagy ékszerbolt kirablásokat?

H: Jelenleg nem tudok ilyenről. Ami a japán maffiát illeti, szerintem Japánban van elég dolguk. Nem sok értelme lenne Hong Kongba jönni.

Úgy gondolom a japán alvilági szervezetek nem annyira erősek, mint a hong kongiak, valamint nem is annyira nemzetköziek.

H: Azt, hogy mennyire erősek, nem tudom. A japán szervezetek felépítése eltér a hong kongiakétól. Japánban a szervezetek egy nagy szervezet alá vannak csoportosulva. Ez Hong Kongban is megvan, viszont nálunk az alszervezetek is kapcsolatban vannak egymással. Valamint van még egy probléma. Ha a japán bűnszövetkezetek Hong Kongban akarnának tevékenykedni, akkor először is nyelvi akadályokba ütköznének. Csak úgy tudnának bármit is csinálni, ha előbb találnának egy helyit, aki beszéli a nyelvet. Ugyan ez a helyzet, amikor egy kontinentális kínai (nem hong kongi) szeretne tevékenységet folytatni Hong Kongban. Először keresnie kell egy helyi partnert, aki segít az ügyek intézésében. Máskülönben nem megy.

Az előbb azt mondtad, hogy Kínában is vannak befektetéseid. Ezek Shanghaiban, Guangdongban és Fujianben vannak?

H: Sichuanban.

Sichuan egy ritka célpont. Eléggé bent van az ország közepében. Jól keresel vele?

H: Sichuanban jóval kevesebb összeget is be lehet fektetni, mint Hong Kongban. Természeteseb a keresett pénz is kevesebb, de benne vagyok már a korban. Szeretnék szépen fokozatosan kiszállni a mocskos hong kongi üzletekből és lassacskán kifehéríteni a vállalkozásaimat. Ezek mellett természetesen menekülök a hong kongi baléktól is. 60 fölött vagyok és most fontosabb a biztonság, mint a nagy pénzek keresése.

Nem gondolkozol azon, hogy Japánban fektess be?

H: Nem. A Japán gazdaság teljesen másképp működik. Sokkal magasabb a belépő összeg és sokkal nagyobb a kockázat.

Hallottam olyanról, hogy fiatal hong kongi bandatagok Japánban lopnak luxusautókat, illetve más bűncselekményeket is elkövetnek. Ezzel kapcsolatban nem szokták a japán szervezetek megkeresni a hong kongi alvilági embereket?

H: Ilyenről még nem hallottam. Ez azért van, mert a hong kongi bűnözők Japánban nem a maffia ingóságait lopják el, hanem az átlagos polgárokét, így a japán maffiának ebből nem keletkezik kára. Ha esetleg kábítószert csempésznének be Japánba Hong Kongból, akkor is azt a japán maffián keresztül adják el.

Mit gondolsz, lehet a jövőben konfliktus a két ország alvilága között?

H: Abban az esetben, ha a hong kongiak területeket próbálnak meg elhódítani a japánoktól lehet. Tudomásom szerint a hong kongi alvilági szereplők Japánban betartják a szabályokat. Ugyan ez a helyzet, ha a japánok Hong Kongba jönnek. Ha betartják a játékszabályainkat és nem tevékenykednek a területeinken, akkor nem lesz baj.

A hong kongi alviág hogyan tekint Japánra? Mint egy könnyedén betörhető terület? Azt tudom, hogy probléma lehet, hogy Japánban nem lehet kantoni kínai nyelven kommunikálni.

H: A hong kongi maffia nem csak Japánban, hanem a világ számos országában is jelen van. Tisztában vagyunk vele, hogy ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, akkor nem tudunk rendes üzleteket bonyolítani. Nem vagyunk hülyék és csak olyan tevékenységeket folytatunk, amikhez nem kell nyelvtudás. Ilyenek például a kártya hamisítások, stb. Ezekben az esetekben is szövetkezünk a helyiekkel, egyedül nem tevékenykedünk.

A saját tevékenységeidből van több bevételed, vagy a szervezeti részesedésed a több?

H: Természetesen a saját tevékenységemből. Főleg a kuplerájokból és a szerencsejátékból. Az a pénz, amit az alsóbb emberek behoznak nagyon kevés. Sokszor adnak valami kis pénzt kötelességből, vagy meghívnak egy luxusétterembe vacsorázni, de ezekkel nem lehet számolni.

Akkor úgy értelmezhetem, hogy a bevételeid között nincs olyan, amely Japánból származna.

H: Igen. Nincs olyan.

Van-e olyan szervezet, amellyel különösen jó a kapcsolatotok? Mint például a japán Yamaguchi szervezet, vagy a taiwani Zhulianbang.

H: A japánokkal nem nagyon van kapcsolatunk. A Zhulianbang-al együttműködünk.

Úgy tudom Kínában most kezdenek kialakulni a maffia szervezetek. Mondtad, hogy Sichuanban fektetsz be. Az ottaniakkal felvetted már a kapcsolatot?

H: A kínai maffia gyerekcipőben jár. Ott tulajdonképp a hong kongi vagy a taiwani maffia tevékenykedik. Piti szereplők természetesen mindenhol vannak. Sichuanban is van egy-két ilyen egyén, akiknek már vittem ajándékot vagy adtam egy kis pénzt. Biztos, ami biztos, már az elejétől fogva foglalkozunk a jó kapcsolattal. Arról viszont, hogy a kínai maffia kezdene feléledni, vagy megerősödni nem beszélhetünk.

Ha jól tudom a bűnszervezetetek olyan ellenálló egységekből alakult, amelyek a kommunisták előrenyomulása elől menekültek el Taiwanra illetve Hong Kongba annak idején. Nem tartasz attól, hogy a kínai kommunista párt megpróbál felszámolni titeket?

H: Mi akkor kerültünk Hong Kongba, amikor a Kuomintang(中國國民黨) (kínai antikommunisták) kezdett kivonulni Kínából, mi pedig ott maradtunk Kínában. Akkor döntöttünk úgy, hogy Hong Kongba jövünk. Nem a kínai vörös hadsereg zavart minket onnan ki. Továbbá van még egy ok, hogy miért nem tartunk Kínától. Hozzám, mint a szervezet vezetőjéhez, hacsak nem követek el valami törvénytelenséget a kínai kormány nem nyúlhat. Ugyan az a helyzet, ha egy nem alvilági polgár követ el bűncselekményt. Letartóztatják, nem? Arra gondolsz, hogy a kínai állam tömeges támadást intéz a bűnszervezet ellen? Ettől nem tartok.

Mennyi most egy tag éves bevétele? Hogyan változik ez a szervezetben elfoglalt pozíció szerint?

H: Ma már mindenki magának könyvel. Pontos számokat nem tudok a többiekről. Amikor például van valami probléma és jó ügyvédre van szükség, vagy a bírósági tárgyalás sokáig tart egész szép pénzeket szoktunk összedobni. Nekem a legjobb korszakom 20 évvel ezelőtt volt. Akkor kerestem a legtöbbet. Egy év alatt nagyjából 100 millió japán yennek (250 millió forint) megfelelő hong kongi dollárt.

A japán állam fontolgatja a kínai államal való szorosabb együttműködést a bűnszervezetek gyengítése céljából. Mit gondolsz a te csoportodra is kihatással lesz ez?

H: Biztosan. Már itt is szigorítottak a szabályokon. Jelenleg csendben figyelünk. A könnyű pénzkereseti lehetőségeknek vége. Ha például a múltban lehetett napi 10 dollárt is keresni ma csak 3-at 4-et lehet. Szigorodik a helyzet.

Hány évesen lettél maffia tag?

H: 14 voltam. Teljesen véletlenül kerültem be. A Hong Kong szigeten laktam, amit a maffia tartott ellenőrzése alatt. Az egyik barátomat megtalálták, majd én is beléptem. Akkor még nem 36 hanem 3.66 dollárt kellett adni a vezetőnek. Megtörtént az előbb említett vér-szertartás és bandatag lettem. A 20-as éveimben segítettem a vezetőnek, aki szerencsejátékban utazott és a fizetésem egy irodai dolgozó 5-6-szerese volt.

Hány évesen lettél vezető?

H: Ez akkor történt, amikor a legtöbbet kerestem. 45 évesen.

Megbántad, hogy bandatag lettél?

H: Nem. Akkoriban nagyon sok barátom volt. Nagyon összetartóak voltunk. Jó emlékeim vannak ebből az időből. Mindig segítettünk egymásnak. Idővel elkezdtem bordélyházakat üzemeltetni és szinte soha semmi probléma nem volt. Az, hogy miért tudtam én vezetővé válni talán arra vezethető vissza, hogy, amikor a főnök parancsára meg kellett valaki sebesíteni, vagy ölni, én megtettem. Sokat ültem börtönben is. Mivel bent sok bandatag volt, nekem nem kellett sok mindentől tartanom. Legjobban az alkudozás ment. Ha valamit mondott nekem a főnök, azt mindig megcsináltam. Mindig betartottam a szabályokat és küzdöttem ha kellett. Így nyertem el a bandavezér tetszését.

Akkor volt, hogy meg kellett ölni valakit?

H: Megsebesíteni vagy megölni. És a mi csapatunkból is sokan elhullottak. Én is volt, hogy megsebesültem. Viszont ma már öreg vagyok. Öszintén szeretnék ebből kiszálni.

Ezeket mondta H. Hong Kongban. Egy néhány éve.Hozzászólások (1)

Jennyfer 2020.05.10 06:05

Ez nagyon szuper, köszi, hogy feltetted!


Érdekes bejegyzéseink

Scroll to Top