Capital One mesterséges intelligenciával működő kriptovaluta előrejelzési rendszerének szabadalmi ügye


Hozzáadva: 2020. Augusztus 22. Megtekintve: 70

Amerikai legnagyobb pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalata a Capital One új szabadalmi igényt nyújtott be a kriptovaluták és a kereskedelmi trendek elemzését végző mesterséges intelligencia segítségével működő újonnan kifejlesztett koncepciójára.


A Capital One mesterséges intelligenciával működtetett kriptovaluta rendszere


Az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal /The United States Patent and Trademark Office (USPTO)/ augusztus 13.-án nyilvánosságra hozta a Capital One kriptovaluta elemzésére benyújtott szabadalom kérelmét.


Ez a Capital One júniusban megkezdett procedúrájának folytatása és kapcsolatban áll a Capital One Services-szel, a Capital One Bankkal és a Capital One Financial Coproration leányvállalattal is. Június 30.-án 304,2 milliárd dollár letéttel és 421,3 milliárd dollár aktív tőkével rendelkeztek. A New York-i Értéktőzsdén (NYSE) a Fortune 500 vállalat kereskedik, a COF zászlója alatt.


A Capital One elmagyarázta, hogy mivel a kriptovaluták kereskedelme 24/7-ben zajlik, fontos, hogy elemzésre kerüljön a nap összes adata.


Számtalan tényező - szabályozások, tőzsdei hírek, pletykák, akár a közösségimédiában is, úgymint Twitteren, Redditen, Youtube-on vagy a Telegramon megfogalmazott vélemények- tudják befolyásolni a kereskedelemmel kapcsolatos döntéseket. Vannak más események is, amelyek kihatással lehetnek a piac alakulására, ilyen például az ICO-k kibocsátása, hackertámadások, új marketingstratégia bevezetése vagy a vállalatok üzleti terveinek bejelentése.


1. Gondolatok az emberi kereskedőkről


A Capital One állítja, hogy “emberi élőlény képtelen lenne minden kriptovalutával összefüggő fent említett információ feldolgozására, mindezt úgy, hogy valósidőben reagálni is tudjon rá.”


Ezenkívül lehetetlen lenne azonnal leellenőrizni minden adat hitelességét – tette hozzá a vállalat, megjegyezve: “Ennek megfelelően szükség van egy központosított rendszerre, amely képes analizálni és értelmezni a spekulációkat, a híreket és a kriptovalutákkal kapcsolatos egyéb információkat, valamint rögtön tud megoldást ajánlani és/ vagy végrehajtani a felkínált javaslatot.”


A szabadalmi kérelem leírásában úgy jellemzi az általuk kifejlesztett rendszert, mint ami “hitelesség-elemző motorral rendelkezik és úgy van konfigurálva, hogy meg tudja határozni a kriptovalutával kapcsolatos információk hitelességét.”


Hozzáteszik azt is, hogy ez egy mesterséges intelligencia által működtetett kereső motor, “ami úgy lett konfigurálva, hogy előre jelezze a kripiopiaci tendenciákat az összes kapott információ fontosságának tükrében.” Ezenfelül képes arra, hogy automatikusan generáljon és végrehajtson személyre szabott ügyleteket az előrejelzések alapján.


2. Szabadalmi jelentkezés


A szabadalmi kérelem leírásában, így pontosít: a kariptovalutákkal kapcsolatos adatok magukban foglalják a „spekulációkat, pletykákat, véleményeket és egyéb, a közösségi médiában közzétett információkat”. Például az információ lehet akár „egy influencer véleménye, ajánlása, előrejelzése stb.”


A rendszer kiértékelheti az információkat, és megfelelően súlyozhatja azokat a bejegyzés a közösségimédiában elért népszerűsége alapján, olyan adatok felhasználásával, mint: „a megtekintések, a kedvelések, a nemtetszések, a hozzászólások, a megosztások, a retweeteket és újra posztolások száma”. Miután mindezt kielemezte, a rendszer “piaci előrejelzéseket generál a hipotézisek és a fontossági sorrend alapján” és személyre szabott kereskedelmi döntéseket képes végrehajtani.


A teljes rendszert részletező teljes szabadalom itt olvasható.


Image by Pete Linforth from PixabayHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top