Bitcoin vásárlása Salzburgban telefonszám megadása nélkül


Hozzáadva: 2020. Szeptember 09. Megtekintve: 275

Az eddig általam meglátogatott országok közül Ausztria a legjobban felszerelt Bitcoin és egyéb kriptovaluta automaták tekintetében. Bécsben természetesen nem egy helyszínen találhatunk ilyen eszközöket. Az egyik leghíresebb bolt a The House ot Nakamoto és itt mind vehetünk is, mind eladhatunk euróért cserébe kriptovalutákat. Kíváncsi voltam azonban, hogy ez csak és kizárólag a fővárosban tehető-e meg és kiderült, hogy nem. Nézzük akkor a részleteket.


Salzburg Nyugat-Ausztriában található és a Keleti Pályaudvarból közelíthető meg egy 6-7 órás vonatúttal. Maga a vonatjegy természetesen drágább mintha Bécsbe mennénk, de megéri! Salzburg nem csak kriptovaluta szempontból, hanem építészetileg is a toppon van. De most ezt hagyjuk és fókuszáljunk az automatákra.


Salzburgban a kriptovaluta automaták felderítése nem könnyű feladat, mert Béccsel ellentétben a Google Maps ki sem adja rendesen ezen eszközök helyzetét. Nekem a coinatmradar.com-ot kellett használnom és az automata pontos címét írtam be a Google Maps-be.


Az első eszköz, amit kipróbáltam nincsen messze a főpályaudvartól. Ide futott be a pesti vonat, így nagyon praktikus volt. A lényeg, hogy azért ide beillesztek egy térképet:Ennek segítségével ti is elmehettek a helyszínre, ha pedig odaértetek, a következő bejáratot kell keresni:


A Bitcoin ATM helyszíne Salzburgban.

Az automata használata nagyon egyszerű, nagyon hasonlít a budapesti eszközökre. Tud angolul és németül is, támogatja az alábbi képen látható kriptovalutákat:


A Bitcoin ATM által támogatott valuták.

Első lépésben akkor mutatom hogyan kell Bitcoint venni ezen automata segítségével:


A Bitcoin vásárlása Salzburgban.

A használati feltételeket sajnos németül írja ki, én nem sokat értettem belőle, de gondolom a szövegben lévő 6% az a díjat jelöli.


A Bitcoin ATM használati feltételei.

Magyarországon valahol ezen a ponton kell megadni a telefonszámot azonban az ausztriai automaták használata esetében ez egy opcionális lépés. Meg lehet adni és ekkor az automata üzemeltetője rövid szöveges üzenetben értesített minket arról ha sikeresen befejeződött a tranzakció. Erre egyébként azért nincsen feltétlenül szükség mert a tranzakciók állapotát valós időben ellenőrizheted egy blockchain explorer segítségével.


A szokásos módon ki kell választani az értékhatárt, itt 250 eurónál van elválasztva.


Az értékhatár megadása.

Be kell olvastatni a pénztárca QR kódját:


Itt kell beolvastatni a QR-kódunkat.

És a következő módon be kell helyezni a pénzt:


A pénz behelyezése.

Ekkor az eszköz felismeri a behelyezett bankjegyet:


Felismert bankjegy.

Végezetül pedig kinyomtat egy blokkot a tranzakcióról:


A kinyomtatott blokk.

A blokk egyébként így néz ki:


A blokk.

Nekem innentől kezdve kellett várni egy jó 30 percet mire megérkeztek az átküldött Bitcoinok és ez egy kicsit furcsa volt, hiszen a többi eszköz használatánál nem tapasztaltam ilyet.


Ilyenkor érdemes egyébként elmenni sétálni, körülnézni a városban. Nekem még soha nem volt olyan hogy a vásárolt Bitcoin ne érkezett volna meg a telefonomra.


Nagyjából ennyi lett volna tehát ez leírás, és remélem sikerül titeket meggyőzni arról hogy Ausztria különböző pontjain minden probléma nélkül vásárolhatok Bitcoint ilyen automaták használatával.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top