Bitcoin vásárlása kriptovaluta automatából Bécsben


Hozzáadva: 2020. Június 24. Megtekintve: 233

A kriptovaluta vásárlás Bécsben legalább olyan könnyű, mint Budapesten. Nem csak egy helyszínen tudunk euróért cserébe kriptovalutát venni Ausztria fővárosában. Az előző bejegyzésben beszámoltam az egyik legközpontibb helyen elhelyezett kétirányú kriptovaluta ATM működéséről és gondoltam most megosztok veletek egy másik bécsi helyszínt is. A kriptovaluták népszerűségének emelkedésével úgy gondolom egyre több helyen lehet majd megtalálni ezeket az eszközöket.


Amikor Bécsben voltam ezt a helyszínt a Google Maps ki sem adta, tehát azt gyanítom a Google térkép szolgáltatása sem túl naprakész. Ha szeretnénk pontos képet kapni a kriptovaluta automaták helyzetéről és a támogatott valutákról használjuk a coinatmradar.com szolgáltatását. Én is itt találtam meg ezt a viszonylag újnak számító kriptovaluta ATM-et telepített telefonos boltot.


A biztonság kedvéért az alábbiakban csatolok nektek egy Google Maps-et. Ennek segítségével megtalálhatjátok a Julius Tandler Platz-on található Drei Shop-ot, ahol euróért cserébe lehet kriptovalutát vásárolni. Az eszköz jelenleg a következő valutákat támogatja: Bitcoin, Ethereum, LTC, DASH és Bitcoin Cash.A Julius Tandler Platz-on található Drei Shop egyébként a következőképp néz ki kívülről:


Drei Shop Bécsben.

Ha bemegyünk az üzletbe és jobbra fordulunk a következő automatát fogjuk magunk előtt találni:


Kriptovaluta ATM Bécsben.

A mai napon euróért cserébe szerettem volna Bitcoin-t kapni és a vásárlás gombot megnyomván a következő német nyelvű szöveg fogadott. Nem értettem mi van odaírva, gondolom a felhasználási feltételekről van szó és mintha egy 5%-os díjról is írna a fáma.


Felhasználói feltételek.

A lényeg, hogy ezt elfogadtam és behelyeztem a 20 eurós bankjegyemet az automatába. Miután az felismerte a pénzt kiírta, hogy mennyi Bitcoin-nak felel meg. Mivel először be kell olvastatni QR kódunkat az automatával az alábbi képen már látszik is a fogadó cím, jelen esetben az én digitális pénztárcám címe.


Bitcoin vásárlás.

Innentől nagyon egyszerű a dolgunk, csak rá kell menni a BTC vásárlása gombra és az automata át fogja nekünk utalni a megvásárolt Bitcoin-t.


Bitcoin tranzakció.

A tranzakció megerősítéséhez kicsit várni kell. Ez azért van, mert mivel a kriptovaluták világában nincs központi szabályozó szerv, minden egyes tranzakciót bányászok hitelesítenek, akik ezért kriptovalutát kapnak cserébe. A tranzakció állapotát egyébként egy online felületen is lehet ellenőrizni.


Milyen esetekben lehet érdemes használni a bécsi kriptovaluta ATM-et?


Tegyük fel, hogy Bécsben tartózkodunk és van nálunk néhány euró. Minél több, annál jobb. Ekkor ha esetleg nem rendelkezünk osztrák bankszámlával és nem szeretnénk a készpénzt mindenhova magunkkal vinni praktikus lehet egy ilyen kriptovaluta automata használata. 1-2 perc alatt kriptovalutára tudjuk váltani készpénzünket, amelyet utána anonim módon tudunk másoknak átküldeni vagy esetleg más országban kivenni.


Az előző bejegyzésékből kiderült, hogy a magyarországi kriptovaluta ATM-ek használata során egy telefonszámot kell megadnunk, az osztrák eszközök esetében erre viszont nincs szükség. Ha tehát teljesen anonimok akarunk maradni érdemes lehet megfontolni az osztrák ATM-ek használatát. Ne felejtsük el azt sem, hogy az automata használata nem ingyenes, ez akkor derül ki ha megvizsgáljuk a Bitcoin euró középárfolyamot és látjuk, hogy a tranzakció során ennél kicsit alacsonyabb értékkel dolgozik az automata.


Összességében a bécsi ATM-ekről


A Julius Tandler Platz-on található Drei Shop felkeresése nem túl nehéz feladat. Igazándiból csak a Google Maps-et kell követni. A már említett The House of Nakamoto szintén frekventált helyen van. Én személy szerint nem sokat próbáltam az alkalmazottakkal kommunikálni, úgy érzem nem is sikerült volna. A lényeg, hogy a kriptovaluta ATM-eket könnyű megtalálni is és használni is.


Aki egy kicsit szeretne megbarátkozni a kriptovalutákkal javaslom, mindenképp látogasson el ezekre a helyszínekre is néhány euró értékben játszon el a tranzakciókkal. A klasszikus bankok is nyitnak a kriptovaluták irányába, tehát jobb előbb, mint utóbb megismerkedni ezekkel a varázslatos lényekkel. Ha pedig külföldön is felderítjük a kriptovaluta ATM-eket az a jövőre való tervezésben is jól jöhet!
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top