Bitcoin vásárlása Kassán anonim módon ATM-ből


Hozzáadva: 2020. Augusztus 29. Megtekintve: 237

Szlovákia második legnagyobb városa Pozsony után, Kassa és ma kiderült, hogy itt is lehet kriptovalutát vásárolni. Budapestről a Keleti pályaudvarból induló vonattal 3-4 óra alatt el lehet érni a szlovák várost és amellett, hogy kicsit lehet itt kirándulni, van lehetőség Bitcoin vásárlására is. Sokat nem kell gyalogolni, hiszen a Bitcoin ATM közvetlenül az állomás épületében található és így ha valaki csak ezért látogatna ide, tulajdonképp ki sem kell mennie az állomásról.


A vonat Budapestről egyébként viszonylag korán indul és ezáltal már a kora délelőtti órákban el lehet kezdeni a város felfedezését. 2020 augusztusában egy oda-vissza vonatjegy Budapestről Kassára 8280 forintba került és mivel kevesen voltak a vonaton, nagyon kényelmesen tudtam utazni. Ez a jegy másodosztályra szólt, de igazándiból kényelmesek voltak az ülések.


A vonat tehát reggel indul a Keletiből és Kassáról pedig a délutáni órákban indul vissza, ami azt jelenti, hogy egy nap alatt minden gond nélkül meg lehet járni a túrát.


Most pedig akkor nézzük a kriptovaluta vásárlás részleteit. Először is megmutatok egy térképet, amely a Bitcoin ATM pontos helyét hivatott felfedni:Ez tehát a kassai vasútállomás és itt kell keresni az eszközt.


Elárulom, hogy egy kaszinóban lesz és ez pedig az állomás legfelső emeletén található a sarokban kicsit hátrébb.


A Bitcoin ATM Kassán, Szlovákiában.

Ha bemegyünk a kaszinóba, ez a kép fog fogadni minket:A Bitcoin ATM Kassán, Szlovákiában.

Ez tehát nem egy General Bytes által gyárott eszköz, hanem egy Lamassu Bitcoin ATM. A pozsonyi utam során hasonlóval találkoztam a szlovák főváros belvárosában. Szép letisztult, egyszerű kezelőfelület jellemzi. Tud angolul és szlovákul is. Én gyorsan átváltottam angolra és kipróbáltam milyen is lehet belőle Bitcoin-t vásárolni. Először is felszólított, hogy helyezzem be a pénzt:A pénz behelyezésére való felszólítás

Így is cselekedtem és két 10 eurós bankjeggyel töltöttem meg a Bitcoin ATM-et:Bitcoin vásárlás Kassán

Ezt fel is ismerte és innen már csak a “Send Coins” gombra kellett nyomnom:A Send Coins gombot kell megnyomni.

Nem sokkal később a Bitcoin pénztárca alkalmazásom jelzett is a következő módon:A Bitcoin megérkezik.

Az automata pedig megköszönte nekem a tranzakciót:Az automata kijelzi a tranzakciót

Azt lehet látni, hogy kaptam 21.50 dollárnak megfelelő kriptovalutát az eszköztől:Ennyi Bitcoin-t kaptam.

Ezt át lehet váltani a mai árfolyamon euróra és a következőt kapom:A Bitcoin átváltása Euróra

Tehát a behelyezett 20 euróért cserébe 18 eurót kaptam. Az automata kiírta a fix díját, ez 1 euró, tehát eddig a legkevesebb. Nyilván a 20 euróhoz képest a 2 euró kicsit soknak tűnhet, de én úgy érzem, hogy ha egy kicsit nagyobb összegekkel próbálkozik az ember, akkor a költség százalékos aránya csökkeni fog.


A következő lépésben megpróbáltam eladni a Bitcoinomat az eszköznek, mert készpénzt szerettem volna felvenni. Ekkor kiderült, hogy az ATM, amikor készpénz kiadó módba vált megkér minket telefonszámunk bevitelére. Ennek nem nagyon örültem, de gondoltam üsse kő, megpróbálom. Kiderült, hogy a magyar telefonszámot nem fogadja el. Ha két nullát írtam elé, ha plusz jelet. Szóval itt nem tudtam készpénzt felvenni most Bitcoin-ért cserébe. Szlovákiában egyébként Pozsonyban sikerült ugyan ilyen Lamassu gép használatával készpénzt felvennem. Ha érdekel, olvasd el azt a beszámolót is.


Remélem tetszett ez a bejegyzés. A következő Bitcoin hash cím segítségével tudsz támogatni: 1D6qYk7mWQFE1K5tUgqimjiCLT66AHdyNX

Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top