Bitcoin vásárlása Budapesten és annak költségei


Hozzáadva: 2020. Augusztus 25. Megtekintve: 144

A mai napon úgy döntöttem meglátogatok még egy budapesti Bitcoin automatát és megvizsgálom, hogy mennyibe kerül az ha kriptovalutát vásárolok ebből az eszközből. Maga az automata Budán, a Széll Kálmán téren található, viszonylag jól megközelíthető. Nézzük akkor a részleteket.


Az eszköz használata nagyon egyszerű. Ha már gyakorlott Bitcoinos vagy, nem lesz nehéz dolgod. Ezt az automatát is a CoinCash üzemelteti, hasonlóan az Oktogonon és a Balance Buildingben találhatóakhoz. Ezt tehát azt jelenti, hogy a működésben sem lesz túl nagy eltérés. Mindenesetre szeretném bemutatni a Bitcoin vásárlás menetét azoknak, akik még csak most ismerkednének a kriptovaluták világával és nem tudják hogyan kell egy ilyen kriptovaluta automatát használni Budapesten.


Ez egyébként egy részletesebb összehasonlító elemzés lesz, hiszen a napokban jártam Csehországban és Ausztriában is, ahol szintént tudtam tesztelni néhány hasonló eszközt és kiderült, hogy azért országtól függően vannak eltérések. Úgy gondoltam érdemes lehet összehasonlítani a különböző automatákat főleg azért, mert Ausztria, de akár Csehország autóval megközelíthető távolságban van és bizonyos esetekben akár érdemes lehet meglátogatni ezen országokat ha kriptovalutákkal akarunk kereskedni.


A prágai kirándulásom során kiderült, hogy a cseh fővárosban például fix díj nélkül vásárolhatunk kriptovalutát, valamint azt is észre vettem, hogy a cseh automaták nem csak Bitcoin-t hanem más altcoint is támogatnak. Nem beszélve a széles nyelvi támogatásról. Az automaták cseh barátainknál tudnak angolul, spanyolul, de akár még japánul is.


Ami továbbá hatalmas különbséget jelent, az az hogy nincsen szükség a telefonszámunk megadására ha Csehországban vagy Ausztriában szeretnénk kriptovalutát eladni vagy vásárolni.


Mindenesetre nézzük először a magyar automata használatát.


A Google Maps segítségével felkerestem a helyszínt és ezt most be is illesztem nektek ide:Amit odaérsz a Széll Kálmán térre egy hamburgerezőt kell keresned, amely nagyjából így néz ki:


Bitcoin ATM a Széll Kálmán téren

Ha megvan az étterem, akkor be kell menni és az automata a jobb oldalon lesz:


Az automata.

Ma Bitcoin-t szerettem volna vásárolni, de a képen láthatod, hogy az automata támogat Ethereum-ot és LiteCoin-t is. A nyelvek viszonylatában a magyaron kívül van még angol és német is.


Az automata kijelzője

A következőekben a vásárlás gombra kell nyomni:


Vásárlás gomb

Majd az értékhatárt kell kiválasztani:


Az értékhatár kiválasztása

A következő pedig a már említett hitelesítési eljárás, amelynek során egy telefonszámot kell megadni, ez a lépés Csehországban és Ausztriában nincs.


A telefonszám megadása

Látható továbbá az is, hogy az automata Euro-t és Forintot is támogat:


A valuta kiválasztása

Ma 10.000 forint értékben szerettem volna kriptovalutát vásárolni és így helyeztem be a bankjegyet a nyílásba:


A bankjegy behelyezése a Bitcoin ATM-be


Az automata felismeri a pénzt és látszik az is, hogy van egy 1500 forintos fix díj is, ami azért nem kevés. Csehországban és Ausztriában találtam olyan eszközt, amely esetében nem volt fix díj.


A bankjegy felismerve

A tranzakció sikerült és erről az eszköz értesít is:


Sikeres tranzakció

Meg is érkezett a Bitcoin a tárcámba, amelyet az alkalmazás automatikusan átvált és 26.92 amerikai dollárra jön ki az átutalt összeg:


A Bitcoin megérkezett

Ha ezt a mai árfolyamon átváltom, akkor a következőt kapom:


Az átutalt Bitcoin értéke

Ha jól értelmeztem a felhasználási feltételeket, akkor van egy 5%-os összegtől függő díj és egy fix díj is, amit az automat levon a felhasználótól. Ezeket kell figyelembe venni, amikor valaki használja ezt az eszközt. Nyilván ha nagyobb összegeket mozgat, akkor a fix költség százalékos aránya csökken a változó díjhoz képest.
Hozzászólások (2)

Norbert 2020.09.13 05:09

Szia! Olvastam a Bitcoin automatáktól szóló cikkeidet. Nagyon tetszenek! Érdeklődnék, hogy Budapesten a Széll Kálmán téren lévő automatán kívül elfogad-e még valamelyik automata Eurót? Köszönöm, ha tudsz ebben segíteni. Üdv Norbert

LB 2020.09.13 10:09

Szia!

Itt biztos: http://sotetoldal.com/article/ketiranyu-kriptovaluta-atm-budapesten

Meg szerintem az Oktogonon is, de azt még ellenőriznem kell.


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top