Bitcoin vásárlás menete Prágában


Hozzáadva: 2020. Augusztus 22. Megtekintve: 216

Prágában a Bitcoin vásárlás menete nagyon egyszerű. Igazándiból csak egy Bitcoin automatát kell felkeresnünk és anonim módon tudunk kriptovalutát vásárolni. A nehézséget inkább az automaták felkeresése jelenti, mert sokszor nem egyértelmű, hogy melyik épületben, hol találhatóak.


Prágában már egy eszközt felderítettem és ennek használatáról már beszámoltam egy korábbi bejegyzésben. A második napon úgy döntöttem felkeresem a szállodámhoz legközelebb eső Bitcoin automatát és kipróbálom őt.


Bár az alábbi Google Maps segítségével viszonylag gyorsan oda lehetett volna jutni, én egy kicsit elkallódtam, főleg azért mert meglátogattam a helyi termelői piacot…A lényeg az, hogy ez egy ilyen lerakat jellegű hely, ahol a cseh alza üzemeltet átvevőpontot. Ha itt szeretnétek Bitcoint vásárolni, akkor a következő bejáratot keressétek:


Bitcoin ATM Prágában.

Az automata az épületen belül így néz ki:


Bitcoin ATM Prágában.

Az is kiderült továbbá, hogy ez egy kétirányú eszköz, tehát Bitcoint és egyéb más kriptovalutákat nem csak venni, hanem eladni is lehet. Magyarul cseh koronát tudunk felvenni az automata segítségével ha rendelkezünk Bitcoin-al.


Először tehát mutatnám a Bitcoin vásárlás menetét. Ez nagyon hasonló a bécsi és budapesti eszközök használatához, nem túl nagy vasziszdasz.


Bitcoin ATM a cseh fővárosban.


Le kell okézni a használati feltételeket, de mivel csehül van az egész, teljesen felesleges az olvasással időt tölteni:


Használati feltételek.

Látjuk, hogy ez a tranzakció is 100 cseh koronába fog kerülni…


Válasszuk ki a kívánt valutát, nálam cseh korona volt, ezt tettem bele:


A cseh korona kiválasztása.

És akkor így kell belerakni:


Bitcoin vásárlás.

Az automata ír nekünk egy statisztikát a tranzakcióról és csak rá kell nyomni a vásárlás gombra:


Vásárlás.

Sikerült:


Sikeres tranzakció.

Az alkalmazásom pedig már jelez is:


BTC a tárcámban.

Nem volt túl nehéz, de a tranzakciós költségek miatt szerintem érdemes nagyobb összegeket forgatni, mert ott százalékos arányban kisebb lesz a veszteség. Azt is látjuk továbbá, hogy Európában egész nagy hálózatot alkotnak már ezek az eszközök és egyre jobban terjed a kriptovaluták használata is.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top