Bitcoin ATM Prágában fix tranzakciós díj nélkül


Hozzáadva: 2020. Augusztus 23. Megtekintve: 241

A harmadik napomon a cseh fővárosban úgy döntöttem felkeresek egy a General Bytes-tól eltérő automata típust és megpróbálom összehasonlítani őket. Maga a Bitcoin vásárlás menete hasonló kell hogy legyen mert igazándiból csak tranzakciókat kell a blokkláncra küldeni amikor például beérkezik a készpénz. Ezzel nem is volt gond. A különbség inkább a költségekben van.


Nézzük akkor először a helyszínt. A Google Maps természetesen kiadja nekünk, hogy hol található Bitcoin ATM Prágában, de ez nem azt jelenti, hogy az eszközt egyből meg is fogjuk találni, mert általában kicsit elrejtik őket. Mutatnám a mai helyszínt az alábbi térkép segítségével:


A lényeg az, hogy először egy ilyen bevásárlóközpontot kell keresnünk:


Bitcoin ATM helye Prágában.

Amint ez megvan, menjünk be a főbejáraton és célozzuk meg a jobb oldalon lévő mozgólépcsőt, amely le fog minket vinni a Bitcoin ATM-hez:


Bitcoin ATM helye Prágában.

Maga az ATM a következő módon néz ki:


WBTCB ATM Prágában.

Láthatjuk, hogy kicsit más mint a General Bytes eszközei és kicsit eltérő működést lehet majd tőle elvárni.


Először akkor vásároljunk Bitcoint ebből az eszközből. Az automata támogat több nyelvet is, mivel én nem tudok se csehül, se szlovákul így az angolt választottam és rámentem a Buy Bitcoin gombra:


Bitcoin vásárlás Prágában.

Maga az automata 1000 cseh koronás egységekben tud nekünk kriptovalutát szolgáltatni, ami nagyjából 13.000 forintnak felel meg. Ennyi készpénz tehát mindenképp legyen nálunk, amikor ezt a gépet akarjuk használni!


Mutatom akkor hogyan helyeztem be a pénzt:


A pénz behelyezése.

És innen már csak rá kell nyomni a Buy Bitcoin gombra. Természetesen már ezt megelőzőleg beolvastattam pénztárcám QR kódját és oda küldték nekem a kriptovalutát.


Bitcoin vásárlás.

Az eszköz kijelzi a sikeres tranzakciót, aminek nagyon örültem:


Sikeres tranzakció.

Erről természetesen nyomtatott formában blokkot is kapunk:


A nyugta.

Egy pár percnek innen egyébként el kellett telnie mire megkaptam a Bitcoin-t a tárcámban, de pánikra semmi ok. A BTC meg fog érkezni! Erről az alkalmazás értesít:


A Bitcoin megérkezett.

Az látszik tehát, hogy az 1000 cseh koronáért cserébe 42.33 amerikai dollárnak megfelelő Bitcoint kaptam. Ezt megpróbáltam visszaváltani cseh koronára és 935 körüli összeg jött ki. Magyarul egy 65 korona nagyjából eltűnt a tranzakció során, ezt tudjuk a Bitcoin vásárlás költségének felróni.


A Bitcoin átváltva.

Ha elolvassátok a tegnap előtti bejegyzést, amelyben ugyan itt egy General Bytes által üzemeltetett eszköz használatát mutatom be, láthatjátok, hogy 500 cseh koronáért vettem Bitcoint és 380 körül érkezett meg, tehát százalékos arányban ott jóval több volt a veszteség, főleg azért mert nekik van egy 100 koronás fix díjuk.
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top