Bitcoin ATM a General Bytes-tól Pozsonyban


Hozzáadva: 2020. Augusztus 28. Megtekintve: 113

Pozsonyban felfedeztem még egy nehezen megtalálható Bitcoin ATM-et egy bevásárlóközpontban és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném most megosztani veletek. Maga az eszköz nagyon hasonló volt a budapesti automatákhoz, de azért volt némi különbség a használatban és ezeket szeretném most közölni. Főleg azért, mert Pozsony egy néhány óra autóútra van hazánktól és emiatt ha más szabályzóknak megfelelő eszközöket szeretnénk használni, akkor érdemes lehet meglátogatni a szlovák fővárost is.


Az előző bejegyzésben már láthattátok, hogy melyik ATM működött még 2020 augusztusában Pozsonyban. Ha valaki kíváncsi egy nem General Bytes által gyártott Bitcoin ATM-re, akkor mindenképp olvassa el a pár napja az oldalon megjelent cikket. A következő helyszín egy pozsonyi bevásárlóközpontban volt és az automatát a Google Maps-en található visszajelzések alapján tudtam lokalizálni.


Mindenesetre csatolnék nektek most egy térképet arról a helyszínről, ahol a második Bitcoin ATM-et megtaláltam Pozsonyban:


A bevásárlóközpont kívülről így néz ki:


A bevásárlóközpont

Ha ez megvan, akkor le kell menni a -1 szintre és a bejárat alatt lesz egy Billa. Ez az üzlet így néz ki:


Billa

A Bitcoin ATM ezzel a Billával szemben van és ilyen a kinézete:


A Bitcoin ATM Pozsonyban

Kíváncsi voltam milyen nyelveken beszél az automata és ezt találtam:


A Bitcoin ATM Pozsonyban

Látszik, hogy a magyar mellett tud még spanyolul, japánul és oroszul is. Ezt nevezem!


Első körben akkor vegyünk némi Bitcoin-t ebből az eszközből:


Bitcoin vásárlása

A következőekben megjelennek a felhasználási feltételek, de sajnos az egész szlovákul van, szóval ezzel nem sokra megyünk mi…


A felhasználási feltételek

Mivel nem értettem, biztos ami biztos leokéztam és a következő volt az 50 eurós behelyezése. Látszik az alábbi képen az is, hogy az ATM 5 eurót gombol le rólunk minden egyes tranzakció során, ami azért nem kevés pénz.


Betettem a bankjegyet és az automata felismerte azt:


Betettem a bankjegyet

Amit sikerült a tranzakció a következő kép fogad:


Sikerült a tranzakció

A Bitcoin pénztárca alkalmazásomban pedig már meg is jelenik a digitális valuta következő módon:


A Bitcoin pénztárca.

Az automata egy ilyen blokkot is nyomtat nekünk:


A blokk

Az pénztárcámban lehetőség van a beérkezett Bitcoin dollárba átváltott értékének megjelenítésére. Látszik, hogy 50.58 dollár jött meg:


A beérkezett Bitcoin dollárba átváltott értéke

Ezt akkor át is váltanám a mai árfolyamon euróra, és a következőt kapom:


Euróban

Látszik tehát, hogy a behelyezett 50 euróból effektíven 42.82 euró lett, magyarul itt azért van egy 7 euró körüli tranzakciós költség, amely 50 euró esetében nem kevés. Nem tudom, hogy feltűnt-e, de ez a tranzakció is teljesen anonim módon történt, tehát nem volt szükség a telefonszámom rögzítésére. Ja és a Bitcoin ATM kétirányú, tehát ha valaki eurót szeretne felvenni Bitcoin-ért cserébe, akkor itt megteheti!


Remélem tetszett a bejegyzés. Még sok ilyennel szeretnék szolgálni nektek. A következő Bitcoin címen fogadom a támogatásokat: 1D6qYk7mWQFE1K5tUgqimjiCLT66AHdyNX
Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top