A szecsuani kormány a továbbiakban is támogatja a bitcoin bányászok vízenergia-felhasználását


Hozzáadva: 2020. Augusztus 22. Megtekintve: 183

Szecsuán tartomány a világ legnagyobb bitcoin bányász központjaként híresült el, köszönhetően az itt elérhető nagyon olcsó elektromos áramnak.


A kimutatások szerint, a szecsuáni vízerőművek által kitermelt energia a bányászok kilowatt-óránként 0.065-0.075 jüant vagy 0.01 dollárt fizetnek. A helyi jelentések szerint azok a vállalkozások, amelyek bitcoin bányászattal foglalkoznak elsőbbséget élveznek a vízenergia-fogyasztás tekintetében.


Múlt áprilisban a news.bitcoin.com adott hírt a szecsuáni Ya’an city önkormányzatának álláspontjáról, miszerint az olcsó, vízerőművekben termelt villamosenergiával kifejezetten a bitcoin bányászokat szeretnék a környékre csábítani.


Ez éles ellentétben áll a központi kormány azon iránymutatásával, amit 2018-ben adtak ki, a bászányokkal kapcsolatban. Úgy tűnik, mivel a kínai központ folyamatosan panaszt emel a térség túlzott energiafogyasztása ügyében, a szecsuáni régió vezetése egy javaslatot igyekszik kidolgozni.


Vincent He, kínai pénzügyi szakíró augusztus 14.-én jelentette ki, hogy azok a bányász társaságok, akiknek jelenleg közvetlenül hozzáférnek a vízerőművekben termelt elektromos áramhoz, ám a térségi önkormányzat jóváhagyását nem kapták meg korábbiakban, már nem sokáig lesznek képesek élvezni ezeket kiváltásokat.


Köszönhetően az energiatermelés kicsúcsosodásának az idén rendkívüli meleg volt tapasztalható Szecsuánban, emiatt az önkormányzat számos farmot volt kénytelen bezárni.


A kínai Szecsuán tartomány minden kétséget kizáróan a világ legnagyobb Bitcoin bányászati központja, ez annak a ténynek köszönhető, hogy az esős évszakban átlagosan 0,01 dollár/ kWh-t kell fizetni a villamosenergiáért.


Ugyanazon a napon, amikor kiadásra került a nyilatkozat, az engedéllyel nem rendelkező bányászokat megfenyegették, hogy elveszíthetik a közvetlen energiaellátáshoz való jogosultságukat. A vállalkozások csak egy kis csoportja kapta meg a működési engedélyt.


Lylian Teng jelentette, hogy a szecsuani vezetés “nemrégiben hozta nyilvánosságra a vízenergia-ellátásból részesülő vállalkozások egy másik csoportjának névsorát”. Teng ezenkívül még megjegyzi, hogy jóllehet ezek a vállalatok innovációs cégekként vannak regisztrálva, de valójában ők is bitcoin bányászattal foglalkoznak.


Sőt mi több, hozzáteszi, hogy az első és az azt követő második lista is Ya’an városának vezetésétől származik. Az itteni bányászok a világátlagnál jóval alacsonyabb áron jutnak az elektromosáramhoz.


Teng meg van róla győződve, hogy a monszun időszakában a költségek nem haladják meg a 0,065–0,075 jüan vagy 0,01 dollár / kWh-t. Még azt is hozzáteszi, hogy “a szecsuani kormány nemrégiben határozta el, hogy a vízenergia megfelelő felhasználására alapozva kezdi meg a gazdaság fejlesztését.”


A helyi beszámoló alapján, Szecsuan tartományban évente nagyjából 30 milliárd kilowattot termelnek és használnak fel éves szinte.


Azok a vállalkozások, akik a szecsuani kormány tényleges engedélyével rendelkeznek, körülbelül a kitermelt 30 milliárd kilowatt mindössze hatodát lennének képesek elfogyasztani.


”Ha ilyen ütemben folytatódik a növekedés, akkor jövőre ez az érték akár meg is duplázódhat” – mondja Teng.


Illusztráció: BaiduHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top