A folyamatos esőzéseknek köszönhetően a legnagyobb kínai Bitcoin bányák teljesítménye 15%-ot esett


Hozzáadva: 2020. Augusztus 20. Megtekintve: 180

Szecsuan tartomány (délnyugat Kína) egy hegyvidéki térségében, ahová a becslések szerint a teljes Bitcoin hálózat számítási teljesítményének több mint fele köthető, már egy hete heves viharok tombolnak, amelyek néhány napja csúcsosodtak ki.


Az esőzések a régió egyes részein még áramkimaradást is előidéztek, a vízerőművek megszűntek működni, hogy elősegítsék az ár levonulását. Kevin Pan, a PoolIn alapítója és vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy más országok is észlelték a telekommunikációs és internetes problémákat.


Ennek eredményeként a környéken található bitcoin bányászfarmok is arra kényszerültek, hogy időlegesen beszüntessék a munkájukat. Még nem jósolható meg pontosan, mikorra rendeződik a helyzet, mert az időjárás továbbra sem javul.


A BTC.com adatai azt mutatják, hogy a világ legnagyobb bitcoin bányásztársaságainak – PoolIn, F2Pool, BTC.com és az Antpool történetesen mind Kínában működnek - hashrátája 10-20%-ot csökkent az utóbbi időben.


Ez már csak azért is nagyon fontos, mert a fent említett négy társaság munkája adja a Bitcoin teljes hálózatának az 50%-át.


Kínai idő szerint kedden, azonkívül, hogy a bányászfarmokat le kellett kapcsolni a hálózatról az elektromos áram és az internetes ellátásban bekövetkezett zavarok miatt, néhányan már ezelőtt beszüntették a munkát és óvintézkedés céljából még a helyszínt is evakuálták írja Pan egy Weibo posztjában (fordítás kínairól: LB).


A Xinhua Hírügynökség tudósítása alapján Szecsuan tartományban az időjárási katasztrófa által leginkább sújtott tucatnyi nagyvárosában, már az augusztus 10 és 15 között lehullott csapadék mennyisége is, minden eddig az augusztus hónap folyamán mért rekordot megdöntött.


Ezenfelül a súlyos áradások és sárlavinák miatt le kellett zárni Szecsuan legfontosabb autópályáját is, ami történetesen azon a hegyvidéken vezet keresztül, ahol a bányászfarmok is megtalálhatóak.


Mindezzel egyidőben a bitcoin legutolsó háromnapos átlaga 123-ra, az egy napos átlaga pedig 110 EH/s-re csökkent le. Ezek a számok 3%, illetve 10%-os visszaesést jelentenek, a hét napos gördülő átlag 127 EH/s-sel szemben, ami továbbra is minden idők legmagasabb szintje.


A monszun időszaka, minden évben kiadós esőzéseket hoz Kínába, különösen az ország délnyugati régióiban, Szecsuánban és Yunánban jelent gondot az ilyenkor jelentkező túlzott vízenergia-termelés.


Az ilyen energiatöbblet olcsó villamosenergia-árakat eredményez, ez vonzó a bitcoin-bányászoknak.


Ám az elmúlt évek alatt a kiszámíthatatlan időjárással érkező árvizek és földcsuszamlások időleges leállásra késztették a bányászfarmokat, volt olyan eset, amikor meg is semmisültette őket.


Illusztráció: baidu.comHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top