10 netes és klasszikus pénzkereseti lehetőség


Hozzáadva: 2020. Június 02. Megtekintve: 78

Próbáljuk meg egyszerűen megfogni a kérdést, mégpedig úgy, hogy szinte semmilyen előképzettséget nem feltételezek. Így fogok bemutatni 10 olyan netes és klasszikus pénzkereseti lehetőséget, amelyet bárki, szinte bármikor elkezdhet az életében ha szeretne egy kicsi extra bevételre szert tenni. Nagyon ötletesnek találtam őket, gondoltam megosztom veletek.


A legtöbb módszert Nate O’Brien YouTube csatornájának köszönhetem, így sok olyan módszer lesz, ami Amerikában kiválóan működhet, a magyarországi alkalmazhatóságon kicsit nem árt elgondolkodni. A részletekről alább.


1. Családi fotóalbumok digitalizálása


Az utóbbi évtizedben papír alapon készült fotók digitális formába öntéséért sokan hajlandóak vagyunk fizetni, mert nem szeretnénk, hogy azok elvesszenek. Ehhez nem kell semmilyen előképzettség. Egy scanner-re és egy internetkapcsolattal rendelkező számítógépre lesz szükségünk.


Üzleti modellünket sokféle módon beállíthatjuk. Kérhetünk minden egyes fénykép digitalizálásáért egy konkrét összeget, vagy egy albumért, vagy akár órabért is megállapíthatunk magunknak. A munka nagyon egyszerű, egy scanner segítségével vigyük fel számítógépünkbe a képeket és töltsük fel egy felhő szolgáltató szervereire, vagy másoljuk őket egy USB meghajtóra, attól függően, hogy ügyfelünk milyen formába kéri azokat. Figyelj persze a személyiségi jogokra, ne élj vissza a képekkel!


2. Ablakok mosása


A mai társadalomban meglehetősen vitatott az ablakmosók szerepe, de ha pályakezdő vagy ez ne riasszon vissza! A legjobb az egészben, hogy tetszőlegesen fejlesztheted a vállalkozásodat. Eleinte lemosod a saját ablakaidat és ezzel gyakorolsz. Utána becsöngethetsz a szomszédba és megkérdezheted, hogy nem szeretnék-e hogy lemosd az ablakukat. Majd a szomszédok szomszédaihoz és így tovább. A lehetőségek határtalanok.


Kórházak, állami intézetek és bárhol máshol, ahol ablak van. Valljuk be elég sok helyen! A testi épséged a legfontosabb, figyelj arra, hogy ne mássz biztosítás nélkül nagyon magasra. A kezdeti költségek nem túl nagyok. Egy létrát kell venned, amire nem is mindig lesz szükséged. Ezen kívül még kell egy ablaklehúzó is, ami pár ezer forint. Nem árt valamilyen tisztító folyadékot venni, valamint pár vödröt és törlőkendőt is beszerezhetsz.


3. Telefonok javítása, kereskedés


Ha van némi ismereted, amit egyébként az internetről akár össze is szedhetsz belevághatsz telefonos vállalkozásodba is. Mindegy hány éves vagy. A lényeg, hogy jól csináld. Eleinte nem is kell a telefonokat internetes oldalakon árusítani. A használt, vagy elromlott telefonokat megveheted barátaidtól vagy akár a Jófogásról, Vateráról illetve a Craigslistről is. Ha már jól ismered az árakat és áron alul be tudod őket szerezni vissza is töltheted őket egy kicsit magasabb áron és máris megvan a profitod. Ha még többet szeretnél keresni érdemes a telefonok betört kijelzőjének javításával foglalkozni.


Ebben hatalmas pénz van, hiszen a legújabb iPhone betört kijelzőjének javítása akár 100.000 forintba is kerülhet. Ha például meg tudsz vásárolni betört kijelzőjű telefonokat, azokat megjavítván el tudod őket adni piaci árukon. Telefon szerelési szolgáltatásaidat felajánlhatod barátaid, ismerőseid körében, de akár az utcán is. Látod, hogy valaki előtted áll a sorban betört kijelzővel és felajánlod neki, hogy pár ezer forintért segítesz neki kicserélni.


4. Videók szerkesztése


Ehhez már kell valamiféle szaktudás, de nem túl nagy ördöngősség. Pár nap alatt el lehet sajátítani az alapvető szerkesztési lépéseket, amelyek segítségével gyorsan pénzre válthatod tudásod. A YouTube az egyik leglátogatottabb internetes oldal a mai világban. Szinte mindenki szeretne megjelenni a platformon, de a nézettség nem jön automatikusan.


Csak az ügyesen megszerkesztett videók lesznek népszerűek és ezért a csatornák tulajdonosai hajlandók nagy pénzeket kifizetni. Ha már rendelkezel ezzel a szaktudással érdemes lehet meglátogatnod a szabadúszó weboldalakat, mint például a Fiverr-t vagy a Freelancer.com-ot.


5. Nemesfémek gyűjtése


Lomtalanítás során az emberek lazán kidobnak olyan tárgyakat is, amelyek nemesfém tartalma magas. Ezeket összegyűjtvén komoly bevételre tehetünk szert. Aluminium, réz, vas, ezüst és társai. Ezeket keressük. Apropó aluminium. Ha szemetesünk mellé teszünk egy extra dobozt, amibe az aluminiumból készült dobozokat dobjuk, azokat összegyűjtvén szintén lehet pár forintot kapni a méhtelepen.


6. Retró ruhák árulása


Érdekes módon, ha egy régi, használt ruhát retrónak hívunk annak az ára egyből megemelkedik, mert vannak olyanok, akik szeretnek retró ruhában járni. Ha jó szemünk van és be tudjuk szerezni ezeket a használt termékeket, hangsúlyozom áron alul, érdemes lehet őket továbbadni. Használhatjuk ehhez az online platformokat.


Ha a magyaroknál maradunk, akkor Vatera, Jófogás, de meg lehet próbálni a külföldi oldalakat is, mint például az eBay, hiszen lehet, hogy lesznek olyan darabok, amelyeket itthon nem tartanak értékesnek, de külföldön hajlandók az emberek többet fizetni érte.


7. Tedd magad hasznossá a közösségedben!


Ha nem nagyvárosban laksz ezekkel a módszerekkel szinte azonnal tudsz pénzt keresni. Nyilván Budapesten is elkezdheted, de a fővárosban talán nem olyan egyszerű. A lényeg az, hogy egyszerű szolgáltatásokat ajánlasz a lakóközösség számára.


Levágod a füvet, kitakarítod a kertet vagy a lakást, lemosod a tükröket. Megszereled a bicikliket vagy a számítógépeket. Eltakarítod a havat vagy a szemetet. Ki ne örülne ezeknek? Ha nincs konkrét ötleted érdemes megnézni a helyi újságot és az abban hirdetett szolgáltatásokat lemásolni. Ezek nagyvalószínűséggel jól fognak működni, hiszen már más is csinálja őket.


8. Taníts magyar nyelvet a külföldieknek!


Ki ne örülne annak, ha egy anyanyelvi beszélővel beszélhetne? A Magyarországra látogató külföldiek száma minden évben nő. Főleg cserediákokról van itt szó, akik érdeklődnek kultúránk iránt és hajlandóak pár forintot fizetni azért, hogy veled beszélgessenek.


Nyilván lehet kicsit magyarázni a magyar nyelvtant is, de a hangsúly az aktív nyelvtanuláson van. Kérdés persze, hogy hogyan találod meg ezeket az embereket. Az online közösségek száma szinte végtelen. Itt az idő nem csak időpazarlásra használni a Facebook-ot illetve az Instagram-ot.


9. Olajcsere


Ez az egyik legötletesebb klasszikus pénzkereseti lehetőség, amire valószínűleg soha sem gondoltál még. Olajat cserélhetsz autókban, esetleg motorokban. Érdemes kitanulni, hogy melyik gépjárműbe milyen olaj kell. A sofőrök nem nagyon szeretnek az olajcserével foglalkozni, szóval biztosan nagyon örülnének neki, ha valaki kicserélné autójukban az olajat. Ezért nyilván fizetnének is.


Ami pedig további lehetőség az az, hogy más szolgáltatásokat is eladhatsz. Mondjuk le is moshatod a kocsit, ha szeretné a sofőr. Persze nem szabad túl nyomulósnak lenni. Felajánlod amit tudsz és vársz a válaszra. Lehet, hogy a sofőr örülne annak, ha kitakarítod a kocsit, vagy megnézed az akkumlátorát.


10. Podcast-ok felvétele


Magyarországon még nem annyira kiforrott médiaforma a podcastok futtatása. Amerikában hatalmas business. Beszélsz valami érdekes témáról egy órát és ezzel közönséget gyűjtesz magadnak. A lényeg, hogy szakavatottja legyél a témának és hitelesen hangozz. A konkrét pénzkereseti módszerekkel nem vagyok tisztában, de érdemes lehet az Apple Podcast alkalmazását tanulmányozni.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top